back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θόδωρος Σκυλακάκης: Η οικονομία πρέπει να αντέξει και εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει

Διαβάστε επίσης

«Η οικονομία πρέπει να αντέξει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει για να αντέξει, το θέμα είναι να μην μας φύγει η ισορροπία και να τα βγάλουμε πέρα» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο Νίκο Καρούτζο, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για νέο δανεισμό:
«Είναι προφανές ότι όσο έχουμε μια παράταση των υγειονομικών μέτρων είμαστε εκ των πραγμάτων σε επιπλέον χρήση διαθεσίμων και κάποιο πρόσθετο δανεισμό».

Καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία:
«Δεν περιμένουμε καινούργια χρηματοδοτικά εργαλεία. Ό,τι καινούργιο υπάρχει, είναι ο τρόπος που θα χειριστούμε την επιστρεπτέα 1,2,3 και τις πάγιες δαπάνες. Θα είναι εξαιρετικά στοχευμένα έτσι ώστε να βοηθήσουμε αυτούς που είναι σε οριακή κατάσταση. Τα χρήματα δεν απεριόριστα- οι δημοσιονομικοί πόροι είναι πεπερασμένοι γιατί έχουμε μια συγκεκριμένη δυνατότητα να δανειστούμε. Η οικονομία πρέπει να αντέξει αλλά όσο περνάει ο χρόνος αναγκαστικά θα είμαστε πιο στοχευμένοι για όσο κρατά η υγειονομική κρίση».

Φοροδιαφυγή:
«Το κλειδί είναι να φτιάξουμε συστήματα. Αυτή είναι η όλη προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε, μέσω του ταμείου ανάκαμψης, με τα οποία οι έλεγχοι να μην αφορούν το παρελθόν αλλά να αφορούν το παρόν και να αποτρέπουν στο μέλλον. Να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελέγχου και κινήτρων ώστε οι να μην επιλέγουν την φοροδιαφυγή ως μέσο ανταγωνισμού και επιβίωσης. Το σύστημα κινήτρων και ελέγχων να σπρώξει ένα σημαντικό ανθρώπων στην άσπρη οικονομία».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα