back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, σημειώθηκε λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ, στη Λεωφόρο στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη, όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα. Νεκροί είναι οι επιβαίνοντες στη μοτοσυκλέτα. Τραυματίες είναι ο οδηγός και ο συνοδηγός του ΙΧ.

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και η κοινωνία έχει λόγο να αισιοδοξεί ξανά, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια «δομικό στοιχείο της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η αναδιανομή σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του Economist και υπογραμμίζει ότι αυτό «επιτυγχάνεται με στοχευμένες παρεμβάσεις στα εργασιακά, όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η πάταξη της αδήλωτης εργασίας και η αύξηση των μισθών».
Αναφερόμενος στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι μπήκε τέλος σε μια διένεξη 30 ετών, η οποία αποτέλεσε διαχρονικά τροφή για τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και στις δύο πλευρές των συνόρων»

«Είμαστε κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου. Έχουμε μια σταθερή και ασφαλή χώρα. Είναι ώρα για την οικονομία» έγραψε στο τουίτερ ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλώντας τη χώρα του «Μακεδονία». Προκαλούν τα Σκόπια, σχολίασε ο τομέαρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
«Στενή συνεργασία Άγκυρας – Σκοπίων εντός του NATO σε βάρος των ελληνικών προτεραιοτήτων» προέβλεψε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε 18 ανέρχονται οι συλλήψεις για τα επεισόδια κοντά στο σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, όταν διαδηλωτές κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσουν το σπίτι της βουλετού στην Κατερίνη.

Ομόθυμη καταδίκη για τον βανδαλισμό του Εβραϊκού νεκροταφείου. «Αποτροπιασμό για τη βεβήλωση του μνημείου της μεγαλύτερης εβραϊκής νεκρόπολης της Ευρώπης” εξέφρασε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. «Αυτονόητη η καταδίκη. Χρειάζεται πολιτική βούληση απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και ναζισμού» το ΚΙΝΑΛ, δια του Παύλου Χρηστίδη.

«Κυνική η άποψη» περί ιδιοκτησίας των γλυπτών του Παρθενώνα, που εξέφρασε ο διευθυντής του βρετανικού Μουσείου στην εφημερίδα Τα Νέα, Σχολίασε η Υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά. Επισημαίνει ότι «Παρόμοιες απόψεις αποτελούν υπολείμματα της αποικιοκρατίας και αγνοούν τη διεθνή συζήτηση και τις Διακηρύξεις της Unesco».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα λάβει νέα μέτρα αν δεν προκηρυχθούν νέες εκλογές στη Βενεζουέλα εντός των προσεχών ημερών» διαμήνυσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι. «Κανείς δεν θα μας δώσει προθεσμίες, ούτε θα μας πει εάν πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα

10 νεκροί και 300 αγνοούμενοι στη Βραζιλία, από κατάρρευση φράγματος σε μεταλλείο. Πρόστιμο ύψους 6,5 εκτ δολλαριων επέβαλαν οι αρχές στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο και στην οικογένεια του Αθήνα 984 για το θάνατο της Μένυας Παπαδοπούλου. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 74ων ετών. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, στις 12 μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η Μένυα υπηρέτησε με σοβαρότητα και συνέπεια τη δημοσιογραφία, διακρίθηκε ιδιαίτερα στο διπλωματικό ρεπορτάζ. Καλλιεργημένη, με ευρύτητα αντίληψης και αγαπητή στους συναδέλφους άφησε το δικό της στίγμα» επισημαίνει το ΠΟΤΑΜΙ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Στην αθλητική επικαιρότητα 
και τα σημερινά παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
Παναιτωλικός – Ξάνθη 0 – 0, Πανιώνιος – ΑΕΚ: 0 – 2 και
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 1-0 .

Καιρός
Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. … βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα