back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης να επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 23 Μαΐου και όχι δύο ημέρες αργότερα -την Δευτέρα 25 Μαΐου- όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84.

Τη δημιουργία ενός «Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας προτείνουν από κοινού Γερμανία και Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι γαλλογερμανικές προτάσεις είναι φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σε τέσσερις ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Οι πρώτες δύο εβδομάδες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων έχουν στεφθεί με επιτυχία όσον αφορά στο υγειονομικό σκέλος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προανήγγειλε εκ νέου την παρουσίαση, εντός των επόμενων ημερών, συνεκτικού σχεδίου για τον τουρισμό το οποίο θα περιλαμβάνει και τα θέματα εργασίας, φορολογίας και ρευστότητας.

Τον κίνδυνο η υγειονομική κρίση να επιδεινώσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας με ραγδαία αύξηση της ανεργίας, που θα πλήξει κυρίως τους νέους ανθρώπους, που την τελευταία δεκαετία βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη της αποκαλούμενης «χαμένης γενιάς» από άποψη εργασιακών δικαιωμάτων και οικονομικής προοπτικής, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με νεολαίους στον προσυνεδριακό ιστότοπο isyriza.

Μόλις δύο είναι τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Στους 165 ανέρχονται οι νεκροί. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.836. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, ενώ από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εξέλθει 90 ασθενείς.

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου, φωταγωγώντας το βράδυ την πρόσοψη του κτηρίου της με συμβολικό λογότυπο-μήνυμα, ενώ στις 09:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Στην επαναλειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και των κολυμβητηρίων, προχωρά από σήμερα ο δήμος Αθηναίων. Η επαναλειτουργία αφορά μόνο αθλητικά σωματεία με ηλικίες αθλούμενων άνω των 13 ετών και τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες.

Και ο καιρός,

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα – Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα