back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Σύψας: Ακόμη και αύριο μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Ακόμη και αύριο μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα στην Αττική για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκο Σύψα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 , είπε ότι τα όλα τα ποιοτικά στοιχεία “προοιωνίζουν θύελλα”, όχι μόνο όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές και το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ.

Για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown στην Αττική, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτό να απομονωθεί μια μικρή περιοχή, αλλιώς θα πάμε σε οριζόντια μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Εξάλλου, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown,τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ειδικά στο δήμο Αθηναίων. Πρόσθεσε δε ότι εξετάζουν τους τρόπους ώστε να είναι «πιο αποτελεσματικοί σε δημοτικά διαμερίσματα».

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή. Μάλιστα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν δέχεται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού. Ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αίτημά μας από την αρχή της πανδημίας, κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
Τόνισε πως εν μια νυκτί, χωρίς προετοιμασία και υποδομές, ανακοινώθηκε στο κρατικό της Νίκαιας ότι θα πρέπει να νοσηλεύσει κρούσματα.

Περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε, η κ. Αγρογιάννη ανέφερε ότι ασθενείς περίμεναν 5 και 6 ώρες για να νοσηλευθούν, ενώ κάποιοι σε βαριά κατάσταση μεταφέρονταν από τους τραυματιοφορείς από χώρο σε χώρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Όσον αφορά την εικόνα στις ΜΕΘ της Αττικής, είπε ότι το 70% είναι καλυμμένο, ενώ σε κάθε κλίνη πρέπει να αντιστοιχούν 4 νοσηλευτές και τώρα υπάρχουν κάτω από 2.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ από άλλα περιστατικά, προκειμένου να μετατραπούν σε μονάδες Covid-19» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό και θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. Η κ Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει «φρακάρει» και δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς καθώς το νοσοκομείο είναι γεμάτο με κρούσματα κορονοϊού.

Ενισχύεται το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, σύσκεψη με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κος Κικίλιας έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση κατασκευή 58 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Σημειώνεται ότι 38 κλίνες ΜΕΘ γενικών περιστατικών θα προστεθούν στις 75 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται.

Αύριο, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε πανελλαδική απεργία, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα