back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ. Ζαββός: Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει ότι δεν έχει προβεί σε καμία διαγραφή χρέους

Διαβάστε επίσης

« Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει ότι δεν έχει  προβεί σε καμία  διαγραφή χρέους» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Αλέξανδρο Ζαββού σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Xρήστου Γιαννούλη με θέμα «Προκλητική διαγραφή χρέους από την τράπεζα Πειραιώς στις εταιρείες επιχειρηματικών συμφερόντων του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη».

Ο κ. Ζαββός ωστόσο δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για διαγραφή χρεών επιχειρήσεων, καθώς δεν κάνει προληπτικό έλεγχο αλλά εποπτεία λειτουργίας της εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. «Η εποπτεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών γίνεται από τον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό του ESM  που εδρεύει  στην Φραγκφούρτη και από την ΤτΕ, καλύπτονται από επαγγελματικό απόρρητο και δεν κοινοποιούνται στο Υπουργείο Οικονομικών”.

“Δεν μπορούμε να χαρίσουμε τόσα εκατομμύρια σε έναν επιχειρηματία, μην πουλήσετε τη χώρα στους ισχυρούς φίλους σας” σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τις επόμενες ημέρες και υποστήριξε ότι με το σύστημα «Ηρακλής» έχουν μπει σε ρύθμιση πάνω από 30  δις κόκκινα δάνεια, χωρίς να επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα