back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Κλειστή η Κόκκινη Πλατεία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Διαβάστε επίσης

Κλειστή θα είναι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς λόγω της πανδημίας η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Ασφαλείας της ρωσικής πρωτεύουσας αναφέρεται ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίστηκαν μέτρα ελέγχου και πρόληψης. Σε αυτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και λαϊκοί πολιτοφύλακες.

Η εν λόγω Διεύθυνση επισημαίνει ότι «οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και σε άλλους χώρους μαζικής συγκέντρωσης πολιτών», όπως και ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη των παραβιάσεων της δημόσιας τάξης», καθώς και στη «συμμόρφωση με τη μεταναστευτική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος παραμονής στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Κατά των παραβατών θα ληφθούν μέτρα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσικής Αστυνομίας η Κόκκινη Πλατεία θα είναι κλειστή για το κοινό από τις 17:00 της 31ης Δεκεμβρίου έως τις 07:00 της 1ης Ιανουαρίου 2022 για την αποφυγή του συνωστισμού στη σκιά της παραλλαγής «Όμικρον».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα