back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει για τις ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Οργισμένος για  τις καταγγελίες περί “V.I.P ΜΕΘ”, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη για επίμαχες δηλώσεις του. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα υποβάλει αναφορά αξιοποίνων πράξεων για τον Μιχάλη Γιαννάκο προκειμένου να κληθεί από τη Δικαιοσύνη και να αποδείξει τα όσα καταγγέλλει ότι κρατούνται ΜΕΘ για VIP περιστατικά. Μάλιστα ο κ. Πλεύρης είπε πως για την ώρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «δεν έχει τολμήσει να αναφερθεί σε ονόματα για τα όσα υποστηρίζει. Αν το κάνει, θα του υποβάλω και μήνυση».

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος πως θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

Παρέμβαση Οικονόμου

«Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για την κυβέρνηση ότι τα κριτήρια για εισαγωγή στη ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. Δεν χωράει οτιδήποτε άλλο εκεί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ”Σκάι”.

Ο Ανδρέας Ξανθός, τομέαρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από τις καταγγελίες περί “ΜΕΘ υψηλών προσώπων “.

Μιλώντας στο δελτίο του Kontra ο πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 440 ΜΕΘ και παρέδωσε 570, μέσα σε συνθήκες μνημονίων, ενώ το πρόβλημα σήμερα είναι η ανεπαρκής στελέχωση.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος  τόνισε πως «όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στις καταγγελίες του περί «προώθησης» επώνυμων ασθενών σε ΜΕΘ πιο γρήγορα από άλλους ασθενείς που περιμένουν κρεβάτι επανήλθε μιλώντας στην ΕΡΤ  σήμερα ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, διερωτώμενος πώς μπορεί το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει καθημερινά πληρότητα σε ΜΕΘ της τάξης του 97-98% την ώρα που 120 ασθενείς βρίσκονται διασωλημένοι σε απλές κλίνες.

«Δεν έχουμε καμία καταγγελία στην ΕΙΝΑΠ για κενές κλίνες ΜΕΘ. Για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Στο κρεβάτι του νοσοκομείου όλοι είναι ίδιοι» απάντησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία και τονίζοντας πώς δεν γίνεται επιλογή ασθενών καθώς υπάρχουν κριτήρια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε νεότερες δηλώσεις του  επικαλέστηκε την περίπτωση του Μητροπολίτη Αγρινίου ο οποίος μόλις χρειάστηκε διασωλήνωση μέσα σε τρεις ώρες μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, την ώρα που 58χρονος, με υποκείμενα νοσήματα στο ίδιο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Αγρίνιου περίμενε επί πέντε μέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ να αδειάσει κρεβάτι. «Το κατήγγειλε η σύζυγός του, ανάπηρη και η ίδια, και μόλις το θέμα αναδείχθηκε και μέσω της ΕΡΤ, τότε μόνο βρέθηκε κρεβάτι και πήγε στα Γιάννενα. Τότε γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας;» είπε τονίζοντας πως δεν επιρρίπτει ευθύνες ή μομφές στους γιατρούς, απλά διαπιστώνει ότι προκύπτουν ερωτήματα για το πώς γίνεται η διαχείριση και κατανομή των κενών κλινών στο πληροφοριακών σύστημα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομείαεκτός από τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας, Κοσμά  και αναφερθηκε και σε γνωστό δημοσιογράφο.

Ο προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  παρέπεμψε και στον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου, ο οποίος, όπως σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, είχε κάνει λόγο για ΜΕΘ «καβάτζα» επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα