back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οικονομική στήριξη της ΕΟΕ σε Ομοσπονδίες που θα φέρουν ξένους προπονητές

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας να φέρουν ξένους προπονητές εγνωσμένης αξίας.

Η απόφαση της ΕΟΕ έχει να κάνει κυρίως με τις μικρές Ομοσπονδίες, στα σπορ που δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην χώρα και δεν έχουν τις επιτυχίες που έχουν σπορ όπως ο στίβος, το τένις, η ιστιοπλοΐα ή κωπηλασία (εκεί υπάρχει συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Ποστιλιόνε), αλλά και σε Ομοσπονδίες οι οποίες δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος για φέρουν έναν ξένο προπονητή που θα βοηθήσει στο να ανέβει το άθλημα.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό των 50.000 ευρώ ετησίως ως συνδρομή σε αυτές τις ομοσπονδίες που θα φέρουν ξένο Ομοσπονδιακό προπονητή ή τεχνικό σύμβουλο.

«Ο στόχος της απόφασης αυτής είναι να δοθεί βοήθεια και στις μικρότερες αθλητικές Ομοσπονδίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεργαστούν με ξένους προπονητές που θα έρθουν στη χώρα μας να αναβαθμίσουν το άθλημα και να προσφέρουν την γνώση και την εμπειρία τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΕ.

Παράλληλα, στην Ολομέλεια επικυρώθηκαν τα μέλη δύο επιτροπών (Ισότητας δύο φύλων και αθλητισμού και περιβάλλοντος). Η Βασιλική Μιλλούση είναι και τυπικά πρόεδρος της επιτροπής ισότητας και η κα. Πάλλη του αθλητισμού και περιβάλλοντος. Στη λίστα περιλαμβάνονται ως μέλη ολυμπιονίκες και σπουδαίοι πρωταθλητές όπως οι Πετρούνιας, Φουντούλης, Κασούμη, Μπακογιάννη κ.α.

Αναλυτικά:

Επιτροπή Iσότητας των Δύο Φύλων

Πρόεδρος: Βασιλική Μιλλούση

Μέλη: Ξένια Αργειτάκη, Αναστασία Δόντη, Ολίβια Δόντη, Χριστίνα Βραχάλη, Αγγελική Δούκα, Κατερίνα Τζήκα. Ιωάννα Μωραϊτη, Ίρις Βλαχούτσικου. Σπυριδούλα Σπανέα, Γιάννης Φουντούλης, Ελευθέριος Πετρούνιας, Χρήστος Μάστορας, Χριστίνα Νικολοπούλου, Αγη Κασούμη

Επιτροπή Αθλητισμός και Περιβάλλον

Πρόεδρος: Αλεξάνδρα Πάλλη

Μέλη: Στέφανος Χανδακάς, Θανάσης Βασιλειάδης, Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Ιατρού, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκη Μπακογιάννη, Βάλια Αρανίτου, Μαρία Αλεξίου, Ελευθερία Πατακάκη, Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Λένα Παπαλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γιάννης Καραγιαννίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα