back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Κεραμέως στη Βουλή: Μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε 1.000 λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία, ενώ μόλις 15 από τα 85.000 και πλέον τμήματα σε όλη την χώρα, που αντιστοιχούν στο 0,01%», παραμένουν κλειστά», ανέφερε στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπεραμυνόμενη της τροπολογίας με την οποία οι γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο, επικαλούμενοι λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο, η κ. Κεραμέως, αν και χαρακτήρισε μεμονωμένες αυτές τις περιπτώσεις, επισήμανε ότι χρέος της Πολιτείας είναι να προστατεύσει την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. «Ένας γονιός που δεν θέλει να κάνει selftest, δεν μπορεί να αποκλείει το παιδί του από την εκπαίδευση», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Να αποσυρθεί η αυταρχική -όπως την χαρακτήρισε- τροπολογία που δημιουργεί καχυποψίες ότι θα παραμείνει και μετά την πανδημία, ζήτησε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αλλάζει η νομοθεσία για 26 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, πρότεινε να αποσυρθεί η τροπολογία και ήρεμα και ψύχραιμα να θεσπιστούν πρόσφορα και αναλογικά μέτρα που θα διαχωρίζουν τις ποινές από τις κοινωνικές αιτίες που σχετίζονται με τη μαθητική διαρροή.

«Για οριζόντια διάταξη που αγνοεί την κοινωνική διάσταση του προβλήματος»,έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, λέγοντας ότι και πριν την πανδημία, η σχολική διαρροή έφθανε το 11%.

«Το να μην αφήνει ένας γονιός το παιδί του να πηγαίνει στο σχολείο, μπορεί να έχει να κάνει και με τους δείκτες φτώχειας», παρατήρησε η Αγγελική Αδαμοπούλου από το ΜέΡΑ25, ενώ ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, μίλησε για τιμωρητική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν συντάσσονται με την άποψή της.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα