18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Καλώ τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες την Κυριακή για ισχυρή εντολή

Διαβάστε επίσης

«Ζητώ ισχυρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της Παράταξης και καλώ και τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες, παλιά μας μέλη, φίλους, παλιούς ψηφοφόρους και μας στήριξαν να έρθουν και αυτή την Κυριακή», είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο Mega.

«Είναι αδιανόητο να μη γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, να μη κάνουμε εκλογές, είναι μια διαδικασία ανοιχτή, δημοκρατική και πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε ο επόμενος πρόεδρος όποιος και εάν εκλεγεί να έχει μια καθαρή εντολή για το πού θα πάει η παράταξη», πρόσθεσε.

Σε σχέση με το που μπορεί να φτάσει η παράταξη, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι «εάν τα πράγματα πάνε σωστά και έχουμε μια ηγεσία που θα ενώσει, θα ανανεώσει την παράταξη και θα φτιάξει ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που δεν θα ετεροκαθορίζεται, αλλά αυτοπροσδιορίζεται στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, τότε είμαι σίγουρος ότι με 270.000 ανθρώπους να μας δίνουν ισχυρή ελπίδα, θα πάρουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό». Με αυτή τη συνθήκη, εκτίμησε ότι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και σε κάθε περίπτωση, «το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, ανανεωμένη, ισχυρή με πρόγραμμα καθαρό για τα κοινωνικά προβλήματα του ελληνικού λαού και την οικονομία».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα και την επικοινωνία του με τους άλλους υποψηφίους: «Το πρωί πήρα όλους τους συνυποψηφίους μου τηλέφωνο, τους ευχαρίστησα γιατί κάναμε έναν αγώνα όλοι μαζί με πολιτικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια, ενότητα και ζήτησα να καλέσουν κι αυτοί σε μαζική συμμετοχή όλους τους πολίτες για τη δεύτερη Κυριακή. Μίλησα πρώτα με τον κ. Καστανίδη, με τον κ. Γερουλάνο και με τον κ. Χρηστίδη. Με τον κ. Λοβέρδο συμφωνήσαμε να μιλήσουμε μετά την ανακοίνωση που θα έβγαζε, ώστε να μην υπάρχει κάποιο περιθώριο να θεωρηθεί ότι υπήρξε κάποια συνεννόηση. Τον τιμώ, ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα είπε και θεωρώ ότι και με τους υπόλοιπους τρεις και με τον Γ. Παπανδρέου, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα είμαστε δυνατοί την επόμενη μέρα».

Για το όνομα και τα σύμβολα, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε πως «στο συνέδριο μας θα απαντηθεί θεσμικά το θέμα για τα σύμβολά μας. Δεν φταίει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν οι ψηφοφόροι, οι συμπεριφορές τους έδιωξαν. Οι συμπεριφορές που τους πλήγωσαν δεν θα υπάρχουν ούτε από εμένα, αλλά ούτε και από τα κεντρικά μας στελέχη. Η δική μου άποψη είναι ότι μπορούμε και το όνομα να έχουμε, και το σύμβολο μας να έχουμε. Έχω μια πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα, είναι ενωτική και θα έχουμε τα σύμβολά μας μπροστά. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος και συμπαράταξη θα είμαστε για να μη θεωρεί κανείς ότι τον διώχνουμε από την προσπάθεια που κάνουμε την επόμενη μέρα».

Αναφορικά με το debate, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Εγώ σε ντιμπέιτ πήγα. Υπάρχουν όροι που ανακοινώθηκαν και είπαμε όχι. Εγώ ξέρω ότι μέχρι σήμερα όροι ανακοινώθηκαν πριν 10 ημέρες και ο μόνος που είπε όχι ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός. Εγώ είπα ναι, μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου και συμμετείχαμε κανονικά». Σχετικά με τους όρους, πρόσθεσε« «Λέω τώρα δημοσίως ότι θέλω ντιμπέιτ με τους όρους που έγινε και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου και επειδή ζητάτε όλοι ντιμπέιτ, λέω με έναν δημοσιογράφο από όλα τα μεγάλα κανάλια. Λέω καθαρά, ώστε να μάθει ο κόσμος σε τι δεσμευόμαστε. Δεν κρύβεται κανείς και το απέδειξα την προηγούμενη εβδομάδα. Και μιλώ για μένα. Τώρα αν θέλουμε ένα ντιμπέιτ που δεν είναι ντιμπέιτ, είναι άλλο θέμα. Τα ντιμπέιτ έχουν παγκοσμίως συγκεκριμένους όρους, δηλαδή χρόνους ομιλίας, ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Αυτό που έγινε και έγινε και το 2017».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα