back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σότσι της Ρωσίας η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις εκλογές του 2019 με τα θέματα των συζητήσεων ανάμεσα στους δύο άνδρες να επικεντρώνονται τόσο στις σχέσεις των δύο χωρών, όσο και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Μάλιστα πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο της Ρωσίας είναι η συνάντηση να μην γίνει στο Κρεμλίνο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σύμφωνα με Έλληνες διπλωμάτες, η αλλαγή αυτή μεταφράζεται ως πρόθεση της Ρωσίας να αναβαθμίσει τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, καθώς όπως είναι γνωστό ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιλέγει το Σότσι για όλες τις σημαντικές συναντήσεις του με ξένους ηγέτες.

Το στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού έχει εντοπισθεί σε 57 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενώ αναφερόμενοι στις 212 μολύνσεις με το στέλεχος αυτό, οι οποίες εντοπίσθηκαν σε 18 χώρες της ΕΕ, επισημαίνεται πως η πορεία της νόσου ήταν «ασυμπτωματική ή ήπια».

Αδιανόητο χαρακτήρισε το γεγονός να γίνονται διακρίσεις σε ασθενείς των ΜΕΘ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Απαντώντας σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για Βι Αι Πι ασθενείς. Τόνισε ότι αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία.

Και να πάμε στη Γερμανία όπου ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς εξελέγη νωρίτερα Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Πριν από λίγο έλαβε εντολή ανάθεσης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως ορίζει το γερμανικό Σύνταγμα.

Ο κ. Σολτς θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο όπου και θα ορκιστεί, με πολιτικό όρκο, ενώ θα μεταβεί εκ νέου στο Προεδρικό Ανάκτορο συνοδευόμενος από τα μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να λάβουν και αυτά την εντολή ανάθεσης των κυβερνητικών καθηκόντων τους. Κατόπιν οι νέοι υπουργοί θα επιστρέψουν στη Βουλή για να ορκιστούν.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Σολτς θα μεταβεί στην Καγκελαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής από την προκάτοχό του ‘Αγγελα Μέρκελ, η οποία θα αποχωρήσει έπειτα από θητεία 16 ετών.

Σε νέο γύρο προεκλογικής τροχιάς έχουν εισέλθει Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της τελικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τη διεξαγωγή ενός νέου debate μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων. Τις λεπτομέρειες θα μας μεταφέρει η Κατερίνα Παπαβασιλείου…..

Με σύνθημα “όχι άλλη γυναικοκτονία” μέλη φεμινιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν νωρίτερα διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, την ώρα που μέσα εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της ισόβιας κάθειρξης του 25χρόνου κτηνοτρόφου όπου στις 10 Απριλίου 2013 ο κατηγορούμενος, σκότωσε με 35 μαχαιριές την Μαρία, μια 19χρονη φοιτήτρια, στο πιο κεντρικό σημείο των Φιλιατών Θεσπρωτίας. “Αυτή έφταιγε επειδή με απέρριψε”, είχε πει όταν συνελήφθη .Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κέρκυρας, το 2014 καταδίκασε τον δράστη σε ισόβια κάθειρξη ενώ το Μικτό Ορκωτό Εφετείου της Κέρκυρας, το Μάρτιο του 2021 επέβαλε ξανά ισόβια στο δράστη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να του γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό.

Τον τρόμο έζησαν χθες βράδυ δύο ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 10, στην οδό Ερμού, αντιμετώπισαν δύο 28χρονους οι οποίοι τις πλησίασαν και άρχισαν να τις παρενοχλούν σεξουαλικά. Τα κορίτσια, 13 και 14 ετών, προσπάθησαν να ξεφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα να παρέμβουν αστυνομικοί της ομάδας Δράση, οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα.

«Μόνο το 1% των αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» είναι πλήρεις», ανέφερε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε ότι οι υπόλοιπες παρουσιάζουν λάθη που απαγορεύουν τις καταβολές και κάλεσε τους αιτούντες να είναι πιο προσεκτικοί.

Για τις 10 Ιανουαρίου 2022 προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie.

Η αναμέτρηση Μπάγερν Μονάχου- Μπαρτσελόνα δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Καταλανοί θέλουν απαραιτήτως τη νίκη για να προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου θα παίξουν Μπενφίκα- Ντιναμό Κιέβου. Και τα δύο ματς θα ξεκινήσουν στις 10 το βράδυ.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 15 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα