back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψηφιοποίηση του Point System: Άμεση αφαίρεση άδειας οδηγού

Διαβάστε επίσης

Με άμεση αφαίρεση των αδειών οδήγησης θα τιμωρούνται οι παραβάτες οδηγοί που θα «χτυπούν κόκκινο» στο πόιντ σίστεμ. Κι αυτό γιατί η ψηφιοποίηση του συστήματος εκχώρησης των βαθμών ποινής προχωρά από την κυβέρνηση και οι παραβάσεις σύντομα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά και τα αφαιρετήρια θα εκδίδονται άμεσα.

Με την ισχύουσα νομοθεσία, στο σύστημα της Πληροφορικής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών καταχωρούνται οι βαθμοί ποινής κάθε οδηγού όταν αυτές σταλούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συνέχεια μετά την συγκέντρωση των προβλεπόμενων βαθμών εκδίδεται η πράξη αφαίρεσης και ο πολίτης ενημερώνεται για τον χρόνο αφαίρεσης της άδειας οδήγησης και τον χρόνο που πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις για την επαναχορήγηση της άδειας οδήγησης, διαδικασία απίστευτα χρονοβόρα που οδηγεί σε αφαίρεση των διπλωμάτων ακόμα και μετά από τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια από τη συμπλήρωση των βαθμών ποινής.

Πρόθεση των υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών είναι το σύστημα αυτό να ψηφιοποιηθεί, οι παραβάσεις να αποστέλλονται ηλεκτρονικά, τα αφαιρετήρια να εκδίδονται άμεσα και να είναι το σύστημα προσβάσιμο στους ενδιαφερόμενους πολίτες ώστε να μπορούν να ενημερώνονται για τους βαθμούς ποινής για παραβάσεις που έχουν πραγματοποιήσει ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα