back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η επιθετικότητα της Τουρκίας στη Κύπρο

Διαβάστε επίσης

«Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι να ενισχύουμε διαρκώς τις προσπάθειες εμβολιασμού και να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουν την αναμνηστική δόση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες μας. Αυτή είναι η μόνη ασφαλής απάντηση κατά ενδεχόμενης μελλοντικής περαιτέρω εξάπλωσης του COVID», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιερουσαλήμ όπου συμμετείχε στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας σημειώνοντας ότι.
«αυτό που βλέπουμε από την Τουρκία είναι μια συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και μια απαράδεκτη επιθετικότητα, τόσο στην ξηρά όσο και στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου», ενώ τόνισε πως «αν συνεχιστούν τα σχέδια για εποικισμό περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, θα καταδικάσουν κάθε προσπάθεια για αμοιβαία αποδεκτή λύση».

Όπως επανέλαβε ο πρωθυπουργός, «η μόνη βιώσιμη λύση για το Κυπριακό είναι μια λύση που θα σέβεται πλήρως όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση χωρίς την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων παρέμβασης τρίτων μερών στα ζητήματα της Κύπρου. Και φυσικά, καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ καλύτερες, ενώ
έκανε αναφορά στα ενεργειακά τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε όλα τα project υποδομών, είτε αφορούν διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας είτε φυσικού αερίου και θα δημιουργήσουν μια πιο ενοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μεταξύ των χωρών μας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα