back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η δράση «Πες το με μία κάρτα», φέτος, είναι αφιερωμένη στον ΟΚΑΝΑ

Διαβάστε επίσης

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ειδικής Αγωγής, στο πλαίσιο της δράσης «Πες το με μία κάρτα», δημιούργησαν ευχετήριες Χριστουγεννιάτικες κάρτες με μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης προς τους ωφελούμενους του προγράμματος «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων» του ΟΚΑΝΑ και στις οικογένειές τους, σε Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Για μία κάρτα που δεν «χωρά το στίγμα» των εξαρτημένων ατόμων και αποβάλει την προκατάληψη απέναντι στους συνανθρώπους μας, κάνει λόγο ο ΟΚΑΝΑ. Μία πρωτοβουλία αγάπης που ξεκίνησε από τους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής της Κεντρικής Μακεδονίας και επεκτάθηκε σε όλη την χώρα.

Η δράση «Πες το με μία κάρτα», όπως την περιγράφουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής:
  • «Προετοιμάζουμε με χαρά και μεράκι χριστουγεννιάτικες κάρτες στα σχολεία ειδικής αγωγής με ευχές και μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης προς την ομάδα στόχου(μητέρες και παιδιά).
  • Οι κάρτες θέλουμε να έχουν πρόσωπο οπότε γράφουμε στο τέλος και το μικρό όνομα του μαθητή που τη δημιούργησε.
  • Τις συλλέγουμε μέσω συναδέλφων από τα ειδικά σχολεία και
  • Ερχόμαστε σε επαφή με το @πες το με μια κάρτα μέσω inbox ή email για τη διευκόλυνση, καθοδήγηση και παραλαβή των δεμάτων από τα πρόσωπα αναφοράς των δομών.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα σκοπός μας είναι και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι κάρτες να φτάσουν σε όλα τα Κέντρα Πρόληψης κάθε Νομού, έτσι ώστε η αλυσίδα να μη διακοπεί και να γίνουμε και φέτος μια αγκαλιά… για παιδιά και νέους γονείς… το πιο αθώο κομμάτι της κοινωνίας, η ελπίδα για το μέλλον και η χαρά για το παρόν.
Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα τα καταφέρουμε».

Τα Προγράμματα «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων»

Τα Προγράμματα «Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων» παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στις ωφελούμενες των θεραπευτικών Μονάδων του ΟΚΑΝΑ που είναι σε στάδιο εγκυμοσύνης ή έχουν ήδη ανήλικα τέκνα και στις οικογένειές τους. Υποστηρίζουν τους ίδιους, ως γονείς που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, και τους σημαντικούς άλλους, στο γονεϊκό τους ρόλο, παράλληλα με τη θεραπεία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Στο εορταστικό πνεύμα θα συμμετέχουν και τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ σε όλη την επικράτεια, τα οποία θα συγκεντρώσουν και θα διανείμουν τις Χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες στον πληθυσμό που εξυπηρετούν.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα