back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

To δρόμο για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, τα ακίνητα, τα λιπάσματα, τα αγροτικά μηχανήματα και τα φυτοφάρμακα, αρχικά από το 2025, άνοιξε σήμερα το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών. Σύμφωνα με την απόφαση του Εκοφίν, η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών, ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ουκρανία, ΝΑΤΟ και Αφγανιστάν κυριάρχησαν στην τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν Πούτιν που διοργανώθηκε με την χρήση προστατευμένης γραμμής βιντεοκλήσης η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών διήρκησαν περισσότερο από δύο ώρες, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντησης δια ζώσης με τον Ρώσο πρόεδρο.

Νέα μηνύματα για την τουρκική επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικά απέναντι στην Κύπρο έστειλαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης κατά την τριμερή συνάντηση, που είχαν σήμερα στο Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα για να υπάρξει μια δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Σότσι της Ρωσίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

99 θανάτους και εφτά χιλιάδες εννέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα μας. 697 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 2.038 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους.

Τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της συζήτησης στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, προσθέτοντας παράλληλα την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών.

Αντί για περιορισμό του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, η κυβέρνηση ακύρωσε διαγωνισμό για νέα λεωφορεία δήλωσε ο πρόερος του ΣΥΡΙΖΑ που συναντηθηκε με μέλη του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

«Εξαιτίας αυτής της έλλειψης οχημάτων βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές του «ποδαριού», με leasing οχήματα χωρίς παράθυρα, όταν βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας

Τη βεβαιότητα ότι η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα, εξέφρασε ο επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης Δρ Άντονι Φάουτσι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη θα στηρίξει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

«Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου» σχολιάζουν κύκλοι του πρώην Πρωθυπουργού.

Σε εορταστικούς ρυθμούς από σήμερα ο δήμος Αθηναίων. 38 ημέρες, 52 σημεία σε όλη την πόλη, 6 χριστουγεννιάτικα χωριά, Παγοδρόμιο και δράσεις για όλη την οικογένεια – ανάμεσα στα δρώμενα – που θα μας ταξιδέψουν και θα μας συντροφεύσουν τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα