back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Απίστευτη τραγωδία το πρωί στο Νέο Ηράκλειο. Νεκρά στο σπίτι τους με τραύμα από όπλο βρέθηκαν δύο νεαρά αδέλφια ενώ δίπλα τους βρέθηκε μία καραμπίνα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο αδελφός ηλικίας περίπου 34 ετών σκότωσε την αδελφή του περίπου 30 ετών και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέλφια αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα καθώς πριν από λίγο καιρό πέθανε η μητέρα τους που ζούσε σε άλλο διαμέρισμα της οικογενειακής πολυκατοικίας. Στην αστυνομία καταθέτει ο τρίτος αδερφός.

Την ανάγκη να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», υπογράμμισε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε η χώρα μας θα θέσει υπόψη τα νέα μέτρα που έχει λάβει κατά του κορονοιού ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες.

Την ίδια ώρα απολύτως αναγκαίο χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τρίτη δόση μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Μέχρι στιγμής αυτά που ξέρουμε για την Όμικρον είναι ότι είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Άτομα που έχουν νοσήσει επαναμολύνονται. Φαίνεται ότι δε συνδυάζεται με βαρύτερη κλινική εικόνα κι έχει ήπια συμπτωματολογία δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πρόσθεσε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός ενώ όπως εκτιμά θα αποδειχθεί ότι τα εμβόλια μας καλύπτουν από τη σοβαρή νόσηση ή την ανάγκη για νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Στις 10 του μηνός ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού.

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα μας φέρνει η κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού. Χθες διενεργήθηκαν περισσότεροι από 120.000 εμβολιασμοί, ενώ ακριβώς πριν από έναν μήνα, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 34.300.

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με τον νέο πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ και τον νέο Ισραηλινό Πρόεδρο Ιτσ-χάκ Χέρ-τζο-γκ, ενώ θα λάβει μέρος και στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με την συμμετοχή του Νίκου Αναστασιάδη.

Στις 4 το απόγευμα θα δημοσιοποιήσω τη στήριξη μου, έχω σταθμίσει αυτά που έπρεπε να σταθμίσω. Θα είμαι σαφής στη θέση μου, όπως είμαι πάντα είπε στον ΑΘΗΝΑ984 ον Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Πρόσθεσε ότι οι ψήφοι του ήταν πολιτικοί με συγκεκριμένο στίγμα που δεν περιορίζεται σε στενά κομματικά πλαίσια. Θα μείνω στο κόμμα μου, είπε, με τις αρχές και τις αξίες μου. Στο ντιμπέιτ, ο στενός πυρήνας, οι 5 υποψήφιοι δείξαμε ότι δεν έχουμε μεταξύ μας τίποτα προσωπικό κι είπαμε ότι είμαστε πάντα εκεί. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις αρχές και τις αξίες του, δεν είπε όμως ότι θα είμαι εκεί κατέληξε.

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους, από τον ΟΑΕΔ. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος….

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στα γραφεία των συμβολαιογράφων καθώς αγοραστές και πωλητές κτισμάτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων σπεύδουν να προχωρήσουν σε συμβόλαια μεταβίβασης ώστε να προλάβουν τις αυξήσεις στο φόρο που θα φέρουν οι νέες αντικειμενικές τιμές από την 1 Ιανουαρίου 2022, μαζί με τα επιπλέον έξοδα μεταβίβασης.

Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται αύριο να εκλεγεί Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στη Γερμανία. Αμέσως μετά τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στο κοιμητήριο του Νόβι Σαντ θα τελεστεί στις 3.30 μετά το μεσημέρι η κηδεία του 32χρονου παίκτη της ΑΕΚ Στέβαν Γέλοβατς, που έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Και ο καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική με τα φαινόμενα να εξασθενούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 16 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα