back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Θερμό καλωσόρισμα στον Πάπα Φραγκίσκο επεφύλαξαν οι πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

“Τα μάτια σας, μας ζητούν να μην στρέψουμε το βλέμμα προς άλλη μεριά. Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας, να σας κοιτάξω στα μάτια”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του απευθυνόμενος στους πρόσφυγες ο Πάπας. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ευχαρίστησε τους Λέσβιους για τις θυσίες που υπέμειναν όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης και ευχήθηκε η Παναγία να μας διδάξει ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από ιδεολογίες και με γοργά βήματα να στραφούμε σε αυτούς που υποφέρουν.

Χαρακτηρίζοντάς τον Προστάτη των φτωχών και των διωκόμενων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που συνόδεψε τον Ποντίφικα στη Λέσβο τόνισε κατά τον χαιρετισμό της:“Η παρουσία σας εδώ στέλνει μήνυμα ελπίδας σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τον πόλεμο, τις πολιτικές διώξεις, την ακραία φτώχια”.

Η επιστροφή του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα αναμένεται σε λίγη ώρα ενώ στις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα, θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής. Κλειστός από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό, “Μέγαρο Μουσικής”, ενώ απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις.

Μεγάλη είναι η προσέλευση για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη ή φίλοι του κόμματος ή όσοι επιθυμούν να εγγραφούν σήμερα, συμπληρώνοντας σχετική φόρμα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, αλφαβητικά είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης.

Καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία ζήτησε από τους πολίτες, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Παύλος Γερουλάνος προέτρεψε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν τονίζοντας :”Η αλλαγή είσαι εσύ”.

Ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης.

Κάλεσμα σε όλους να προσέλθουν στην κάλπη απηύθυνε ο Ανδρέας Λοβέρδος. “Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά” είπε.

“Με την ψήφο και τη συμμετοχή δίνουμε ελπίδα στους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας” δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Για “ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης, για τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής” μίλησε ο Παύλος Χρηστίδης.

Τεράστια είναι η ανταπόκριση του κόσμου για να εμβολιαστεί πιο νωρίς με την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο ραντεβού κλείστηκαν έως σήμερα το πρωί , μόλις 36 ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Δωρεάν rapid test διενεργούνται και σήμερα σε συνολικά 36 περιοχές σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Φλέμινγκ στην Ηλιούπολη και έξω από το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

Κυριακάτικη μαζική επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σήμερα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. “Ολόκληρος ο μηχανισμός μας σε μία διαρκή προσπάθεια να παραμένουν καθαροί και να απολυμαίνονται όλοι οι δημόσιοι χώροι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ειδικά στα σημεία που βρίσκονται οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της Αθήνας” το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου της Αθήνας, Νίκου Αβραμίδη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις πέντε και τέταρτο παίζουν: Ιωνικός – ΠΑΟΚ. Επτά και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Άρης – Αστέρας Τρίπολης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα