back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Λαμίας από τον θάνατο 14χρονου κοριτσιού από επιπλοκές του κορωνοιού. Το κορίτσι νοσούσε από τις 29 Νοεμβρίου με ήπια συμπτώματα, ωστόσο η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρδιακό πρόβλημα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέστη ανακοπή.

5.157 νέα κρούσματα και 88 επιπλέον θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 697 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αρχίζει από αύριο και ως την άλλη Κυριακή, η διανομή των self test. Το αυτοδιαγνωστικό τεστ μπορούν να το λάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι ή μη. Στόχος η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η αποφυγή της διασποράς του ιού την περίοδο των εορτών. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί από τις 3 Ιανουαρίου.

Δωρεάν rapid test διενεργούνται και σήμερα σε συνολικά 36 περιοχές σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στους Δήμους Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου.

Στη Λέσβο μεταβαίνει σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ. Το απόγευμα, ο Ποντίφικας θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστός από τις 12 θα είναι ο σταθμός του Μετρό, “Μέγαρο Μουσικής”, ενώ απαγορεύονται και οι συγκεντρώσεις. Χθες ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ανοικτές οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη ή φίλοι του κόμματος ή όσοι επιθυμούν να εγγραφούν σήμερα, συμπληρώνοντας σχετική φόρμα. Εκλογές διενεργούνται και σε πόλεις του εξωτερικού όπου ζουν απόδημοι Έλληνες. Οι κάλπες, σε συνολικά 840 εκλογικά τμήματα θα είναι ανοικτές ως τις 7 το απόγευμα. Μία πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα θα υπάρχει γύρω στις 9 το βράδυ. (Οι υποψήφιοι, αλφαβητικά είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης.)

Στη φυλακή οδηγήθηκαν έξι από τους συνολικά είκοσι κατηγορουμένους που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων. Οι υπόλοιποι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των προφυλακισθέντων, ο 61νος ετών φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ο θετός γιός του καθώς και ο Διοικητής τμήματος Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, που φέρεται να συντόνιζε τις ενέργειες για την έκδοση των πλαστών εγγράφων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις πέντε και τέταρτο παίζουν: Ιωνικός – ΠΑΟΚ. Επτά και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και Άρης – Αστέρας Τρίπολης. Χθες.. Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης: 4-1, Βόλος- Παναιτωλικός: 1-2 και ΟΦΗ – Ολυμπιακός: 1-3

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα