back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Επελαύνει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με τα νοσοκομεία της χώρας να βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό λόγω της αύξησης του αριθμού διασωληνωμένων. 697 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 5.157 είναι τα νέα κρούσματα της νόσου που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Από αυτά 1537 νέα κρούσματα στην Αττική και 818 στην θεσσαλονίκη. επιβαρυμένες είναι επίσης η Αχαΐα ο Έβρος το Ηράκλειο η Λάρισα , η Μαγνησία και οι Σέρρες .Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88.

Με τη φράση “η Όμικρον βρίσκεται πλέον στη χώρας μας, είναι στην Αθήνα”, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε το γεωγραφικό στίγμα για τα τουλάχιστον άλλα δύο κρούσματα κορωνοιού, τα οποία όπως είπε, εξετάζονται ως ύποπτα της νέας μετάλλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 πρόκειται για ταξιδιώτες που ήρθαν στη χώρα μας από την Αφρική, πριν την εφαρμογή των μέτρων. Και οι δύο ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πλεύρης, επιβεβαίωσε και το μπαράζ των νέων ραντεβού που κλείνονται για την τρίτη δόση, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στους τρεις μήνες, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Η παραλλαγή Όμικρον πιθανώς έχει αποσπάσει και αφομοιώσει γενετικό υλικό από τουλάχιστον έναν άλλο κορωνοϊό του κοινού κρυολογήματος, κάτι που εξηγεί σε ένα βαθμό, τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που φαίνεται να έχει σε σχέση με τη Δέλτα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Λαϊκό» νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης με πνευμονία. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν “Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλεύεται στην ΜΕΘ στο Λαϊκό νοσοκομείο εξαιτίας οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Η κατάστασή του είναι σταθερή”, καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ολοκληρώθηκε η επίσημη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πάπα Φραγκίσκο και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Και οι δύο προκαθήμενοι στις ομιλίες τους έστειλαν ισχυρά μηνύματα για το προσφυγικό και μεταναστευτικό αλλά και την κλιματική αλλαγή . Αυτή την ώρα ο Ποντίφικας έχει συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών. Αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου μαζί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ.

Νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας με την οποία είχε συνάντηση στο γραφείο της, ενώ ακολούθησε και συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην προσφώνησή της η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου. Μίλησε επίσης για την πανδημία, αλλά και την κλιματική αλλαγή, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τη θέση που πήρε στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Λόγω των μετακινήσεων του Ποντίφικα υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκαν και οι προγραμματισμένες για το απόγευμα συγκεντρώσεις. Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι».

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Τα πτώματα δύο ενηλίκων και τριών παιδιών, που έφεραν τραύματα από σφαίρες ή μαχαίρι, ανακαλύφθηκαν σήμερα σε μια κατοικία στα περίχωρα του Βερολίνου, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία και την αστυνομία.

“Οι δύο ενήλικες ηλικίας 40 ετών και τα τρία παιδιά ηλικίας 4, 8 και 10 ετών έφεραν τραύματα από σφαίρες και από μαχαίρι”, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της αστυνομίας του Βρανδεμβούργου.

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως και οι πέντε βρίσκονταν σε καραντίνα για την Covid-19.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης 4-1

Βόλος- Παναιτωλικός 1-2

στις 7 και μισή ΟΦΗ- Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα