back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη “Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδας” επικαλέστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος για να υπογραμμίσει τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης ζωής. Ο Ποντίφικας, ο οποίος έφτασε σήμερα στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σημείωσε επίσης ότι «Χωρίς την Αθήνα, χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος, δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα» και έκλεισε την ομιλία του με τη φράση “Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα”.

Στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας με την οποία είχε συνάντηση στο γραφείο της, ενώ ακολούθησε και συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην προσφώνησή της η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου. Μίλησε επίσης για την πανδημία, αλλά και την κλιματική αλλαγή, και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τη θέση που πήρε στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Για τις 4 και μισή είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου μαζί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ.

Λόγω των μετακινήσεων του Ποντίφικα υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκαν και οι προγραμματισμένες για το απόγευμα συγκεντρώσεις. Στις τρεις και μισή κλείνουν και οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι».

Στο μέτωπο της πανδημίας,

Με τη φράση “η Όμικρον βρίσκεται πλέον στη χώρας μας, είναι στην Αθήνα”, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε το γεωγραφικό στίγμα για τα τουλάχιστον άλλα δύο κρούσματα κορωνοιού, τα οποία όπως είπε, εξετάζονται ως ύποπτα της νέας μετάλλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 πρόκειται για ταξιδιώτες που ήρθαν στη χώρα μας από την Αφρική, πριν την εφαρμογή των μέτρων. Και οι δύο ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πλεύρης, επιβεβαίωσε και το μπαράζ των νέων ραντεβού που κλείνονται για την τρίτη δόση, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας στους τρεις μήνες, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Λαϊκό» νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης με πνευμονία. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν “Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλεύεται στο Λαϊκό νοσοκομείο από 1ης Δεκεμβρίου λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Από χθες νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου εξαιτίας οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Η κατάστασή του είναι σταθερή”, καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η παραλλαγή Όμικρον πιθανώς έχει αποσπάσει και αφομοιώσει γενετικό υλικό από τουλάχιστον έναν άλλο κορωνοϊό του κοινού κρυολογήματος, κάτι που εξηγεί σε ένα βαθμό, τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που φαίνεται να έχει σε σχέση με τη Δέλτα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Στην Ολλανδία οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως ο τελικός απολογισμός των επιβατών σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον, ανέρχεται σε 18. Το ολλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) συμπλήρωσε, σε μια ανακοίνωση, ότι η έρευνά του στους επιβάτες των δύο πτήσεων έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

στις 5 και τέταρτο παίζουν Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης και Βόλος- Παναιτωλικός και

στις 7 και μισή ΟΦΗ- Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα