back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος τον οποίο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην επίσημη τελετή υποδοχής παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, από την Καθολική Εκκλησία, ο πρέσβης του Βατικανού στην Ελλάδα και ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας. Ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε εξέλιξη η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου. Το απόγευμα ο Ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των μετακινήσεων του Πάπα Φραγκίσκου, ενώ για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκαν και οι προγραμματισμένες για το απόγευμα συγκεντρώσεις. Στις τρεις και μισή το απόγευμα κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι».

Στο μέτωπο της πανδημίας,

Για τουλάχιστον άλλα δύο κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία εξετάζονται ως ύποπτα της μετάλλαξης Όμικρον, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Διευκρίνισε ότι δεν συνδέονται με το κρούσμα μηδέν στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84 πρόκειται για ταξιδιώτες που ήρθαν στη χώρα μας από την Αφρική, πριν την εφαρμογή των μέτρων. Και οι δύο ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Μπαράζ νέων ραντεβού τρίτης δόσης καταγράφεται τις τελευταίες ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, για την ενισχυτική δόση στους τρεις μήνες, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Από χθες το βράδυ στις 10, ως σήμερα το πρωί, είχαν κλειστεί περισσότερα από 190 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση και περισσότερα από 8 χιλιάδες για την πρώτη.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Λαϊκό» νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης με πνευμονία. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν “Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλεύεται στο Λαϊκό νοσοκομείο από 1ης Δεκεμβρίου λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Από χθες νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου εξαιτίας οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Η κατάστασή του είναι σταθερή”, καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 39 σημεία στην επικράτεια. Στην Αττική, έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες αργά το βράδυ μετά το τέλος των απολογιών τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων. Ακόμα δέκα άτομα που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, ενώ οι απολογίες συνεχίζονται και σήμερα για επτά ακόμα κατηγορούμενους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης και Βόλος- Παναιτωλικός και στις 7 και μισή ΟΦΗ- Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα