back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αναμένεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Πάπας Φραγκίσκος. Τον Ποντίφικα θα υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί εν συνεχεία με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο προσωπικό της γραφείο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις, μέχρι τις 10 το βράδυ, σε όλο το κέντρο της Αθήνας από τον κόμβο των Αμπελοκήπων μέχρι το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Σύνταγμα. Η απόφαση ελήφθη ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί: στις 4 το απόγευμα στο πάρκο Ελευθερίας από Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» του εμβολιασμού και τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 5 το απόγευμα «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού». Αύριο ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί τη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα και έως τη Δευτέρα, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού εξετάζονται στη χώρα μας όπως τόνισε μιλώντας πριν λίγο στον ΑΝΤ-1 ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες στην πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και τόνισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη ενισχυτική. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε επίσης, ότι άμεσα θα ανοίξουν κι άλλα ραντεβού.

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ ως τις 10 σήμερα το πρωί, κλείστηκαν 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Στο ίδιο διάστημα κλείστηκαν και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τη χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, εφόσον έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση.

Η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον επίσπευσε τη χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου στους τρεις μήνες, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 39 σημεία στην επικράτεια. Στην Αττική, έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Δεκάδες κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια, έχουν δεχθεί οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή από χθες το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 24 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία,70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μία κλήση για κοπή δέντρου.Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στο Μεσολόγγι, όπου έχουν πλημμυρίσει ισόγεια σπίτια και καταστήματα, καθώς και δρόμοι, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ζημιές σε οικοσκευές, εμπορεύματα και οχήματα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και τέταρτο παίζουν Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης και Βόλος- Παναιτωλικός και στις 7 και μισή ΟΦΗ- Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα