back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τη χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι ΑΜΚΑ των δικαιούχων, περνούν στο σύστημα σταδιακά. Όλοι οι ενήλικοι πολίτες μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους, τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων θωρακίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού κατά του κορωνοϊού, διαπιστώνει η πρώτη μαζική μελέτη από Βρετανούς επιστήμονες, η οποία γεννά ελπίδες και για προστασία από την παραλλαγή Όμικρον. Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στη μελέτη, η χορήγηση ενισχυτικής δόσης με το σκεύασμα της Pfizer μετά από δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca αυξάνει τα αντισώματα κατά 25 φορές έναν μήνα αργότερα. Η χορήγηση τρίτης δόσης με το εμβόλιο της Moderna μετά από δύο δόσεις του AstraZeneca, αυξάνει τα αντισώματα κατά 32 φορές.

6201 νέα κρούσματα, σχεδόν τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 1550 τα νέα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους. 97 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 694 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ανησυχία εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τις συνέπειες στην ανάπτυξη που μπορεί να προκαλέσει η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Καθώς μεταδίδεται τόσο γρήγορα, η Όμικρον «μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη» και να προκαλέσει «πιθανόν αναθεωρήσεις προς τα κάτω των προβολών μας του Οκτωβρίου για την παγκόσμια ανάκαμψη», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα και έως τη Δευτέρα, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr. Τον Ποντίφικα θα υποδεχθεί λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις, μέχρι τις 10 το βράδυ, σε όλο το κέντρο της Αθήνας από τον κόμβο των Αμπελοκήπων μέχρι το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Σύνταγμα. Η απόφαση ελήφθη ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί: στις 4 το απόγευμα στο πάρκο Ελευθερίας από Δίκτυο Υγειονομικών «κατά της υποχρεωτικότητας» του εμβολιασμού και τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 5 το απόγευμα «κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού». Αύριο ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί την δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στο Μεσολόγγι από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και συγκαλεί σήμερα έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα