back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμού για την τρίτη δόση – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Διαβάστε επίσης

Με το θέμα της επίσπευσης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην ατζέντα, συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ότι ζήτησε από τους ειδικούς η τρίτη δόση και να γίνεται ακόμη και στους 4 μήνες και όχι στους έξι, όπως ισχύει σήμερα.

Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση και αφού έχει προηγουμένως συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας από τους 50 ετών τάχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.«Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, εκτίμησε ότι πιθανότατα θα μειωθεί ο χρόνος από το εξάμηνο. «Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα» σχολίασε για την επιτροπή των ειδικών.

Εν τω μεταξύ, το άνοιγμα 60.000 νέων διαθέσιμων ραντεβού για εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε χθες -μέσω twitter- ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είχε σημειώσει ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ενώ αυτοί που πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000.

Όπως επεσήμανε, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα