back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φυσικά έλατα: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι πωλήσεις τους

Διαβάστε επίσης

Σταθερές κρατούν και φέτος οι ελατοπαραγωγοί τις τιμές των ελάτων, που βρίσκονται στα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών.

Κατα συνέπεια, οι τιμές των φυσικών ελάτων κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα, παρά τς προβλήματα της έλλειψης εργατικού δυναμικού και της ενεργειακής κρίσης που αύξησε την τιμή.

Η διάθεση των φυσικών ελάτων ξεκίνησε από τις 26 Νοεμβρίου και οι ελατοπαραγωγοί από τον Ταξιάρχη, το Ορεινό χωριό της Χαλκιδικής, υπολογίζουν ότι θα διατεθούν στην ελληνική επικράτεια περισσότερα από 30.000 φυσικά Έλατα. Επιπλέον, για πρώτη χρονιά, οι ελατοπαραγωγοί από τον Ταξιάρχη διέθεσαν στην Κυπριακή αγορά περί τα 6.000 φυσικά έλατα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που «σήκωσε» η πανδημία του κορωνοϊού, οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής διέθεσαν πανελλαδικά στην αγορά περίπου 28.000 έλατα.

«Οι ελατοπαραγωγοί κρατούν και φέτος σταθερές τις τιμές των ελάτων, στα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας. Έτσι, στην Αθήνα Θεσσαλονίκη, η τιμή ενός ελάτου κυμαίνεται από 40-150 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη από 30- 100 ευρώ», ανάλογα το ύψος του δέντρου, όπως δήλωσε στον Αθήνα 984 ο ελατοπαραγός από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα