back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Περίπου 10.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί τις πρώτες ώρες για τη ρύθμιση χρεών σε έως και 72 δόσεις

Διαβάστε επίσης

Περίπου 10.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΗΝΑ 9,84- τις πρώτες κιόλας ώρες έναρξης της ισχύος της νέας ρύθμισης χρεών σε έως και 72 δόσεις προς τον ΕΦΚΑ.

Η ρύθμιση απευθύνεται σε περίπου 768.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους με οφειλές 1,5 δισ. ευρώ.

Όσοι προτιμήσουν να αποπληρώσουν την οφειλή τους σε έως 36 δόσεις, θα το πράξουν άτοκα.

Για αποπληρωμή από 37 έως 72 δόσεις, θα υπάρχει επιτόκιο 2,5% ανά έτος. Η ελάχιστη δόση, καθορίζεται στα 50 ευρώ το μήνα.

Η αίτηση υπαγωγής, μπορεί να υποβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών efka.gov.gr

Το μέτρο , αφορά στην χρονική περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.

Σε αυτή τη φάση, δεν δίνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση σε εργοδότες που επίσης επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα.

Mε την ένταξη στη ρύθμιση, αναστέλλονται:

  • Η ποινική δίωξη σε βάρος του οφειλέτη
  • Η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.
  • Η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης

Η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί της ακίνητης και κινητής περιουσίας του οφειλέτη. Για τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων που επιβλήθηκαν έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, το μέτρο της κατάσχεσης αίρεται με την υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση, κατόπιν σχετικού αιτήματος, και αποδιδόμενα ποσά από κατασχέσεις εις χείρας τρίτων πριν την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος, λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη τρεχουσών δόσεων της ρύθμισης, ενώ

υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων του διακανονισμού, χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας διμηνιαίας ισχύος.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα