back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της τριήμερης επίσκεψης του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας . Τον Πάπα Φραγκίσκο θα υποδεχθεί κατά την άφιξή του, στις 11.15, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μια ώρα μετά, τον Ποντίφικα θα υποδεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, θα γίνεται η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου. Στους τρεις μήνες μετά τη διάγνωση θα γίνεται και ο εμβολιασμός όσων νόσησαν από κορωνοϊό. H allαγή αυτή αφορά περίπου 2 εκατομμύρια άτομα και στοχος είναι έως τα μέσα Ιανουαρίου να βρισκουν ραντεβού όσοι εμβολιάστηκαν έως το τέλος Αυγούστου. Σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού.

6201 νέα κρούσματα, σχεδόν τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 1550 τα νέα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους.
97 ασθενείς κατέληξαν ενώ 694 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

«Ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα, σε σύσκεψη που είχε με στελέχη της εταιρείας. Σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό «που πολύ σημαντικοί σημαντικοί παγκόσμιοι “παίκτες” επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία».

Ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στην διάρκεια της οποίας τονίστηκε, επίσης, η κοινή, ισχυρή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση της συνεργασίας.

ΕΚτός συνόρων

Άγρια δολοφονία στο Πακιστάν εις το όνομα του Ισλαμ. Εργάτες εργοστασίου βασάνισαν κι έκαψαν ζωντανό τον διευθυντή τους κατηγορώντας τον για βλασφημία επειδή έσκισε αφίσα με ιερούς στίχους. Την άγρια δολοφονία καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν κάνονας λόγο για ντροπή για τη χώρα. Τόνισε πως επιβλέπει προσωπικά τις έρευνες και ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Ήδη έχουν αναγνωριστεί και συλληφθεί 50 άνδρες.

Πέντε νεαροί περίπου 25 ετών συνελήφθησαν στη Φινλανδία με την κατηγορία ότι «σχεδίαζαν μια τρομοκρατική ενέργεια» με βόμβες και πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με τις αρχές
οι συλληφθέντες είναι υποστηρικτές του «επιταχυντισμού», ενός ακροδεξιού κινήματος που συνδέεται με τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής που συνδέεται με μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ.

Ξανά στα δικά μας

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Προχωρά στην πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για τους ανθρώπους με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία όρασης.

Επανέρχονται από απόψε τα νυχτερινά δρομολόγια σε μετρό και τραμ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η λειτουργία για τα μέσα σταθερής τροχιάς στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, επεκτείνεται έως τη μια και μισή τα μεσάνυχτα και στο τραμ έως τις δύο παρά τέταρτο τη νύχτα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα