back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, θα γίνεται η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σε έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Στους τρεις μήνες μετά τη διάγνωση θα γίνεται και ο εμβολιασμός όσων νόσησαν από κορονοϊό.
Η πλατφόρμα των ραντεβού ανοίγει απόψε και σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους η αλλαγή αυτή αφορά περίπου 2 εκατομμύρια άτομα.
Στόχος, είπε, είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου να βρίσκουν ραντεβού έως τα μέσα Ιανουαρίου.

6201 νέα κρούσματα, σχεδόν τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 1550 τα νέα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους.

97 ασθενείς κατέληξαν ενώ 694 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σφράγισε με τον πλέον αμετάκλητο τρόπο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς με απόφασή της απορρίπτει όλες τις πρόσφυγες κατά του μέτρου, τόσο από το προσωπικό της ΕΜΑΚ, όσο και από εργαζόμενους σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Ειδικότερα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κρίθηκε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί συνταγματική υποχρέωση για επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα, σε σύσκεψη που είχε με στελέχη της εταιρείας. Σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό «που πολύ σημαντικοί σημαντικοί παγκόσμιοι “παίκτες” επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία».

Ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στην διάρκεια της οποίας τονίστηκε, επίσης, η κοινή, ισχυρή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση της συνεργασίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο κατά την άφιξή του , αύριο στις 11:15 το πρωί, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επί ποδός Αστυνομία και Τροχαία για την τριήμερη επίσκεψη του Ποντίφικα . Θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ, κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία άλλων οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας . Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη ημέρα είχαν προαναγγείλει συγκεντρώσεις διάφοροι φορείς κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Καταδίωξη με πυροβολισμό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στο Μενίδι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ομάδα ΔΙΑΣ έκανε σήμα σε όχημα με τρεις επιβαίνοντας να σταματήσει για έλεγχο.

Ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και σε ένα σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το όχημα ο οδηγός έκανε όπισθεν kινούμενος προς τους αστυνομικούς. Τότε ένας από αυτούς πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Η καταδίωξη συνεχίστηκε και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στο Καματερό όπου συνελήφθησαν και οι τρεις επιβαίνοντες.

Λαμπαδηδρομία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αναπήρων και ο ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής για να τιμήσουν την μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων και αναπήρων. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή.

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Προχωρά στην πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για τους ανθρώπους με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία όρασης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα