back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

6.201 νέα κρούσματα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ .97 ασθενείς κατέληξαν ,ενώ 694 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,

έπειτα από 499.840 τεστ με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 1,24%.

1.709 νέες λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Αττική και 1.032 στη Θεσσαλονίκη.

1.550 τα νέα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους.

Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις

για επίσπευση της τρίτης δόσης από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Προηγήθηκε συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σφράγισε με τον πλέον αμετάκλητο τρόπο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς με απόφασή της απορρίπτει όλες τις πρόσφυγες κατά του μέτρου, τόσο από το προσωπικό της ΕΜΑΚ, όσο και από εργαζόμενους σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Ειδικότερα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κρίθηκε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί συνταγματική υποχρέωση για επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», η οποία εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα, σε σύσκεψη που είχε με στελέχη της εταιρείας. Σημείωσε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό «που πολύ σημαντικοί παγκόσμιοι “παίκτες” επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία».

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο

της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο κατά την άφιξή του , αύριο στις 11:15 το πρωί, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επί ποδός βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία.

για την τριήμερη επίσκεψη του Ποντίφικα . Θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ, κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία άλλων οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Επίσης απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη ημέρα είχαν προαναγγείλει συγκεντρώσεις διάφοροι φορείς κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Όχι στο αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους μετά από 19 χρόνια που έχει εκτίσει στη φυλακή, είπαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Το βούλευμα ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς αποφαίνεται ότι η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα που στηρίχθηκε στις επιεικέστερες διατάξεις ,πριν από την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα , πρέπει να απορριφθεί.

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Προχωρά στην πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για τους ανθρώπους με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία όρασης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα