back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

«Ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα, σε σύσκεψη που είχε με στελέχη της εταιρείας.

“Γίνεται πραγματικά κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, ειδικά σε κέντρα δεδομένων, και είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς που σημαντικοί παγκόσμιοι “παίκτες” επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τη σφραγίδα της Ολομέλειας του Συμβούλου της Επικρατείας έχει πλέον με τον πιο επίσημο και αμετάκλητο τρόπο η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού καθώς απορρίφθηκαν όλες οι πρόσφυγες που τάσσονταν κατά του μέτρου , τόσο από το προσωπικό της ΕΜΑΚ ,όσο και από εργαζόμενους σε νοσοκομεία και δομές υγείας.

Ειδικά μάλιστα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κρίθηκε από το ΣτΕ, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί συνταγματική υποχρέωση για επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε δύο ώρες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

για επίσπευση της τρίτης δόσης από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Προηγείται συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης άνοιξαν για την ερχόμενη Κυριακή.

Υπερδιπλάσιες επανα-λοιμώξεις, προκαλεί σύμφωνα με έρευνα από τη Νότια Αφρική, η μετάλλαξη Όμικρον. Σε ενίσχυση των υγειονομικών συστημάτων με πλήρη εμβολιασμό των πληθυσμών τους καλεί τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 

Πράσινο φως για την ενεργοποίηση του επόμενου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναμένεται να δώσει το Eurogroupτης προσεχούς Δευτέρας «H Ελλάδα συνεχίζει να κάνει καλή πρόοδο στις δεσμεύσεις της» τόνισε από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι η πρόοδος επετεύχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας αλλά και των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αύριο στις 11:15 το πρωί.

 

Σε δίκη για 4 υποθέσεις βιασμούς παραπέμπεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

 

Σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Προχωρά στην πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για τους ανθρώπους με κινητική ή οπτική αναπηρία.

 

Σε ισχύ η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς . Τα νυχτερινά δρομολόγια επανέρχονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό έως τη μια και μισή τα μεσάνυχτα και έως τις 2 παρά τέταρτο τη νύχτα στο Τραμ.

 

Νεκρός εντοπίστηκε 52χρονος στη Νίκαια ,μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε.Σύμφωνα με την αστυνομία οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια .

Να αλλάξουμε θέμα και κλίμα…

Και να πάμε σε εορταστικούς ρυθμούς..

 

Σταθερές κρατούν και φέτος οι ελατοπαραγωγοί τις τιμές των ελάτων, στα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 4 αγωνιστικές και πρόστιμο 193.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στον αγώνα με τον Άρη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τιμωρήθηκε και με μια επιπλέον αγωνιστική για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, καθώς βρέθηκαν στο γήπεδο φίλαθλοι χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα