back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Υπερδιπλάσιες επαναλοιμώξεις, προκαλεί σύμφωνα με έρευνα από τη Νότια Αφρική, η μετάλλαξη Όμικρον. H μελέτη πάντως δεν αναφέρεται στο κατά πόσον κάτι ανάλογο συμβαίνει με την εμβολιαστική ανοσία ή εάν οι επαναλοιμώξεις που προκαλεί η Όμικρον είναι πιο βαριές.

Σε ενίσχυση των υγειονομικών συστημάτων με πλήρη εμβολιασμό των πληθυσμών τους λόγω της παραλλαγής Όμικρον, καλεί τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ο Παγκόσμιος Οργάνισμός Υγείας.

 

“Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει το νέο στέλεχος Όμικρον, ωστόσο σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σημείωσε ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ενώ ως τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Για τον εμβολιασμό εγκύων, η κα Γκάγκα υποστήριξε ότι πρέπει να μπει ως προϋπόθεση για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

Την έλλειψη του προσωπικού στα νοσοκομεία επισήμανε η νοσηλεύτρια στην κλινική CONID 19 στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς Σοφία Μάντη μιλώντας στον Αθήνα 984. Πρόσθεσε ότι οι ανεμβιολίαστοι νοσηλευόμενοι δηλώνουν μετανιωμένοι. Ο εμβολιασμός είναι το όπλο μας, κατέληξε η κ. Μάντη.

Το ενδεχόμενο η αναμνηστική τρίτη δόση να γίνεται στους τέσσερις μήνες από τη δεύτερη δόση και όχι στους έξι θα εξετάσει η αρμόδια επιτροπή. Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει προ ημέρων η κυβέρνηση στην Επιτροπή, με το σκεπτικό ότι η ανοσία φθίνει προοδευτικά.

60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης άνοιξαν για την ερχόμενη Κυριακή.

 

Με ήπια συμπτώματα νοσεί ο πρώτος ασθενής του στελέχους “Όμικρον” στη χώρα μας, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, στο σπίτι του στα Χανιά. Ο διπλά εμβολιασμένος επιχειρηματίας από το Γιοχάνεσμπουργκ διαγνώστηκε θετικός στη μετάλλαξη, μετά από πέντε τεστ.

 

Νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της προέλασης στην Ευρώπη της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει και το Βέλγιο σήμερα, ενώ χθες η Γερμανία έδωσε το πρώτο σήμα περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Tη στρατηγική των ΗΠΑ στη μάχη κατά της πανδημίας και των παραλλαγών Όμικρον και Δέλτα για τον χειμώνα παρουσίασε χθες ο Τζο Μπάιντεν.

 

Σε δίκη για 4 υποθέσεις βιασμών παραπέμπεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Με βούλευμα του ομόφωνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αποφάσισε την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του.

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα βρίσκεται ο 48χρονος ψευτογιατρος ο οποίος καλείται να απολογηθεί για την πράξη αυτή την Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας. Ο 48χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Στο μεταξύ η δίκη του για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες κατηγορείται διεκόπη επίσης για την προσεχή Δευτέρα λόγω ασθένειας ενώ αναπληρωτή ενόρκου.

 

Πρωτοβουλία που αφορά την πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για ανθρώπους με κινητική ή οπτική αναπηρία ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα να ανακαλύψουν ανεμπόδιστα τις γειτονιές της Αθήνας, μέσα από εξειδικευμένες χαρτογραφημένες διαδρομές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς σε ισχύ από σήμερα. Τα νυχτερινά δρομολόγια επανέρχονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό έως τη 01:30 και έως τις 2 παρά τέταρτο στο Τραμ.

 

Σε ισχύ τέθηκε νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία.

Η Ρωσία θεωρεί ως «άμεση απειλή» τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ουκρανίας να ανακτήσει τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας – την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014 – , όπως ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο, αναφέρει ο Guardian. Η Μόσχα μπορεί να προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Αλέξιι Ρέζνικοφ.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Τους 18 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα