back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει πιθανότατα σήμερα η Επιτροπή Εμβολιασμού αναφορικά με τη μείωση του χρονικού διαστήματος σε 4 από 6 μήνες ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη ενισχυτική δόση.

60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης άνοιξαν για την ερχόμενη Κυριακή.

Αυξάνεται ο αριθμός των ανεμβολίαστων εγκύων που εισάγονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μια γυναίκα 41 ετών θετική στον κορωνοϊό, ενώ ακόμη μια 38χρονη από την Φλώρινα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Και οι δυο γυναίκες υποβλήθηκαν σε καισαρική επέμβαση.

Εν τω μεταξύ, η παραλλαγή Όμικρον, κρούσμα της οποίας εντοπίστηκε και στη Κρήτη, είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

79 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πέντε εντοπίστηκαν στη Νέα Υόρκη. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε δωρεάν διαγνωστικά τεστ και νέα ταξιδιωτικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή της πανδημίας και η απειλή της νέας παραλλαγής.

Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας και στη χώρα μας, θα έχει το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς απολογούνται σήμερα και αύριο οι είκοσι κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση σοβαρές αξιόποινες πράξεις και αμέσως μετά την απολογία τους ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Επανέρχεται από απόψε και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό έως τη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα και στο Τραμ έως τις 2 παρά τέταρτο..

Εγκαταλελειμμένο μέσα σε χαρτόκουτο εντοπίστηκε ένα τετράχρονο κορίτσι στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το κοριτσάκι εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τετράχρονη είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ενώ ο 28χρονος πατέρας της είναι χρήστης ναρκωτικών.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού σήμερα και αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική σήμερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα