back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Παπαδημούλης: Το Ευρωκοινοβούλιο θέλει να είναι στην πράξη πρωτοπόρος θεσμός για την καταπολέμηση των διακρίσεων

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Ευρωκοινοβούλιο αναλαμβάνει πιο προοδευτικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις ασκούμενες πολιτικές από τα κράτη-μέλη της ΕΕ που εκπροσωπούνται σε αυτό. Ανάμεσά τους και μια προωθημένη απόφαση της υψηλού επιπέδου ομάδας του, για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Ελεονώρα Ορφανίδου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, έκανε λόγο «για μια πρωτοβουλία χωρίς κομματικά, αλλά με ουσιαστικά χαρακτηριστικά, που αγγίζει την κοινωνία στο βαθύ πυρήνα της αποδοχής την οποία οφείλει απέναντι σε όλους τους ανθρώπους».

Παράλληλα, υπογράμμισε τη φιλοδοξία να «ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της θητείας του παρόντος Κοινοβουλίου, το καλοκαίρι του 2024, η σύνταξη ενός οδικού χάρτη 79 μέτρων, με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος όλων όσοι κινδυνεύουν από αυτές λόγω εθνοτικής ταυτότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρωτεργάτης της συγκεκριμένης απόφασης που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Προεδρείο, «το Ευρωκοινοβούλιο θέλει να είναι ένας πρωτοπόρος θεσμός στην πράξη, για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Εκτός του ότι είναι ένας δημοκρατικός θεσμός εκπροσώπησης των ευρωπαίων πολιτών, πρόκειται και για έναν εργοδότη χιλιάδων εργαζομένων, οποίος οφείλει να δείχνει εμπράκτως το σεβασμό του απέναντι σε ορισμένες αξίες. Είναι θέμα δημοκρατίας, πολιτισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε σχέση με τη διαδικασία επίτευξης του στόχου, παρέπεμψε στα 79 μέτρα της έκθεσης που περιλαμβάνουν ενημέρωση, εκπαίδευση, ακόμα και επενδύσεις στα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να καταστούν περισσότερο προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και πολλά μέλη του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα