back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σύλλογος Θυάτειρα – Thyateira Union στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών από την διεξαγωγή της μαγικής συναυλίας των δύο καλλιτεχνών, Μαρινέλλας και Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, έγινε πράξη με την παράδοση του ποσού των 30.000 ευρώ στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας. Η επιταγή συνοδεύτηκε μάλιστα και από την παράδοση υγειονομικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρέλαβε την επιταγή το πρωί της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, σε μία σεμνή και ολιγομελή τελετή, εμφανώς συγκινημένος για την φιλάνθρωπη χειρονομία του Συλλόγου Θυάτειρα, την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη του προς την εκκλησία που εκφράζεται και μέσα από την στήριξη του έργου του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε το χρηματικό ποσό σημαντικό στο μέγεθός του κυρίως όμως στην ποιότητα των ανθρώπων που το προσέφεραν και τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς γιατί δίνουν στη Μητρόπολη Χαλκίδας και το Δ.Σ. του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου τη δυνατότητα να σταθούν αρωγοί στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που ζούσαν από επαγγέλματα που σχετίζονται με τις καμένες περιοχές και να κατανείμουν τα ποσά ανάλογα με τις ανάγκες. Σημείωσε δε πως όταν ο ένας βοηθάει τον άλλον τονώνεται το κουράγιο και η ελπίδα μας διότι ο θεός ενεργεί και μέσα από τους ανθρώπους που έχουν ευαίσθητη και φιλάνθρωπη καρδιά.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Θυάτειρα Γιώργος Παπαγιαννόπουλος δήλωσε επίσης συγκινημένος γι’ αυτήν τη στιγμή, τόσο συμβολική όσο και ουσίας όπως και βέβαιος ότι το χρηματικό αυτό ποσό μέσα από την συγκεκριμένη δομή της Εκκλησίας θα διοχετευθεί με απόλυτη διαφάνεια όπου υπάρχει ανάγκη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η επιλογή του Συλλόγου για την διανομή του αποτελέσματος της συναυλίας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας ήταν ομόφωνη ενώ εξήρε το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας κ. Νικήτα, που οδήγησε στο να συγκεντρωθεί και από τις ενορίες του Ηνωμένου Βασιλείου ένα σημαντικό ποσό για να δοθεί στην πατρίδα μας.


Ο κ. Παπαγιαννόπουλος κατέληξε με την ευχή η δύναμη των πολλών που εκφράστηκε μέσα από την συναυλία του Ηρωδείου να παραδειγματίσει κι άλλους να συνδράμουν ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό την προστασία του Μητροπολίτη Χαλκίδας βρίσκονται 344 οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Σύλλογος Θυάτειρα ευχαριστεί και πάλι όλους τους συντελεστές της μεγάλης συναυλίας, τους Χορηγούς και τους Υποστηρικτές, τα Μέλη, τους Φίλους αλλά και τους χιλιάδες Θεατές που στήριξαν εμπράκτως την επίτευξη των σκοπών του, ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή υλικά και ηθικά, ώστε από κοινού να προσφερθεί σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Ευχαριστεί επίσης θερμά τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες, τη Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη, που συνετέλεσαν με την σπάνιας αισθητικής παρουσία τους να προβληθεί ο Σύλλογος Θυάτειρα ως μια ακόμα γέφυρα που συνδέει την πατρίδα μας με τους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα