back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

6260 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 88 ασθενείς κατέληξαν ενώ 704 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 1.452 ta νέα κρούσματα σε παιδιά.

Παρά την σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, καθώς είναι αυξημένες οι εισαγωγές, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Αναφερόμενη στο πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον είπε ότι ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι υπό την παρακολούθηση γιατρών και προειδοποίησε ότι θα δούμε κι άλλα κρούσματα.

«Να είμαστε εμβολιασμένοι και να περιορίσουμε τις επαφές μας για να ελεγχθεί η πανδημία» συνέστησε η κ. Γκάγκα προσθέτοντας ότι φαίνεται ο εμβολιασμός καλύπτει και την παραλλαγή Όμικρον.

Ωστόσο, στα ύψη παραμένει η ανησυχία για την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Στην Ολλανδία και οι 14 επιβάτες των πτήσεων της 26ης Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική οι οποίοι βρέθηκαν να είναι φορείς της Όμικρον, ήταν εμβολιασμένοι.

Εν τω μεταξύ

Υπεραμύνθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός της απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60. “Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν” τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εύσημα στην Ελλάδα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει και για τα μέτρα ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης απένειμε ο κ. Κλούγκε.

60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης άνοιξαν για την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση στη «διπλή πανδημία, αυτή του κορωνοϊού και της ακρίβειας» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Πτολεμαϊδα. «αλλάζει διαρκώς θέση κι έστελνε λάθος μηνύματα στους πολίτες, πανηγυρίζοντας τρεις φορές σε ενάμισι χρόνο ότι τελείωσε η πανδημία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Εκτός συνόρων τώρα και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη όπου υπάρχει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έξω απο τα γραφεία του ΟΗΕ. Η ΑΘηνά Κορλίρα θα μας πει περισσότερα.

Επανέρχονται τα νυχτερινά δρομολόγια σε μετρό και τραμ κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Η λειτουργία για τα μέσα σταθερής τροχιάς στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, επεκτείνεται έως τη μια και μισή τα μεσάνυχτα και στο τραμ έως τις δύο παρά τέταρτο τη νύχτα.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο και μεθαύριο ο καιρός , σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Νεφώσεις , τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα