back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτη φορά υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τάχθηκε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Όλαφ Σολτς, έπειτα από πολύωρη συνεδρίασή τους με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι το μέτρο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2022. Απαιτείται έγκριση από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, αλλά θεωρείται δεδομένη. Πριν από λίγες ημέρες υπέρ της υποχρεωτικότητας για πρώτη φορά τάχθηκε και ο Σολτς. Εκτιμάται ότι, αρχικά, θα αφορά κάποιες ομάδες πολιτών, με κριτήρια επαγγελματικά και ηλικιακά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε lockdown σε όλη την επικράτεια για τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση μόνο σε φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων. Επίσης, η πληρότητα σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις περιορίζεται, ενώ στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αναστέλλεται η λειτουργία κλαμπ και μπαρ. Προβλέπετε αύξηση στη συχνότητα διενέργειας τεστ κ στους εμβολιασμένους.

 

Η παραλλαγή Όμικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», σύμφωνα με το ECDC. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), προκαλεί περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων του Covid-19.

 

Στο βαθύ κόκκινο βρίσκεται η Ελλάδα στον τελευταίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Εξαιρούνται τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες που βρίσκονται στο «κόκκινο». Στο «κόκκινο», είναι σχεδόν όλη η Ευρώπη.

 

Στην ανάγκη της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εύσημα στην Ελλάδα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει και για τα μέτρα ενίσχυσης της εμβολιαστικής κάλυψης απένειμε ο κ. Κλούγκε. Όπως σημείωσε η χώρα μας έχει ένα “πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού” και, βρίσκεται “στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά τις ενισχυτικές δόσεις”.

“Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος, στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

 

25.000 νέα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, κλείστηκαν μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Έως τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει έστω την πρώτη τους δόση οι άνω των 60 για να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Για διπλή πανδημία, αυτή του κορωνοϊού και της ακρίβειας, έκανε λόγο από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας ,στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία , εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον κατηγόρησε πως αλλάζει διαρκώς θέση και άποψη. “Έστελνε λάθος μηνύματα στους πολίτες, πανηγυρίζοντας τρεις φορές σε ενάμισι χρόνο ότι τελείωσε η πανδημία ή ότι τάχα είναι πανδημία ανεμβολίαστων ,άρα εμείς οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να προσέχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Επανέρχεται, από αύριο και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, έως τη μια και μισή τα μεσάνυχτα και στο τραμ έως τις δύο παρά τέταρτο τη νύχτα.

 

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα νέα ρύθμιση για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία. Στους πληγέντες, δίνεται το δικαίωμα διακανονισμού των οφειλών που έχουν προκύψει από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για την αποπληρωμή τους σε έως 72 μηνιαίες δόσεις. Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

 

Ο 35χρονος τέως καγκελάριος της Αυστρίας, Ζεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι έχει αρθεί η ασυλία του, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της Εισαγγελίας Οικ. Υποθέσεων κ Διαφθοράς. Κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τη δωροδοκία εταιριών δημοσκοπήσεων, οι οποίες αλλοίωσαν προς το καλύτερο τα ποσοστά του προεκλογικά.

 

Πέντε νέες ταινίες προβάλλονται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης. Η

Δύσκολη αποστολή απόψε για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στις επτά για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο και μεθαύριο ο καιρός , σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Νεφώσεις , τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

16.8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα