back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι πρώτες 35 ημέρες του νέου δακτυλίου – Τι λένε οδηγοί και πολίτες

Διαβάστε επίσης

Οι αυστηροί περιορισμοί του νέου δακτυλίου, για την είσοδο των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας, επαναφέρουν στην επιφάνεια το βασικό αίτημα του κόσμου για περαιτέρω αύξηση στα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι οδηγοί, που εγκατέλειψαν τα οχήματα τους και κινούνται πλέον με τα ΜΜΜ, αναδεικνύουν σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84 το ζήτημα του συνωστισμού που καταγράφεται καθημερινά στους συρμούς του Μετρό και στα λεωφορεία, λέγοντας ότι ναι μεν «έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια αλλά απαιτείται να γίνουν επιπλέον κινήσεις ενίσχυσης για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση».

Η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας είναι σαφέστατα πολύ καλύτερη, σε σύγκριση με πέρυσι, παραδέχονται οι Αθηναίοι με αφορμή την εφαρμογή των πρώτων 35 ημερών του νέου πράσινου δακτυλίου. Πολλοί από αυτούς, λόγω των νέων αυστηρών περιορισμών μετακίνησης, δηλώνουν ότι εγκατέλειψαν τα οχήματα τους και χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για να μετακινηθούν καθημερινά στις εργασίες τους. Αυτό που προβληματίζει έντονα πολλούς είναι η παγίωση της κατάστασης συνωστισμού σε συρμούς του Μετρό και λεωφορεία, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου λόγω των συνεχών μεταλλάξεων του κορονοϊού, και παρά την αύξηση των δρομολογίων που επέβαλλε το υπουργείο Μεταφορών για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερο για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της εξάλειψης των εικόνων συνωστισμού στα ΜΜΜ, απευθύνοντας αίτημα προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων και ακόμη συχνότερη διέλευση των συρμών του Μετρό. «Επανασχεδιασμό της κατάστασης με βάση τα νέα δεδομένα μετά από 35 ημέρες εφαρμογής του νέου δακτυλίου», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Κάποιοι, μάλιστα, προτείνουν μελλοντικά να εξεταστεί και το ενδεχόμενο της επέκτασης του τραμ και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Τέλος, ορισμένοι δηλώνουν ότι τα νέα δεδομένα του νέου δακτυλίου, τους αναγκάζουν να στραφούν από το νέο έτος στην λύση των υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα