back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Καλαμπόκας: Ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πιστοποιημένη δωρεάν εξέταση για το AIDS στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων, κ Μάνος Καλαμπόκας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στη δωρεάν εξέταση για το AIDS που πραγματοποιείται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου, με την βοήθεια άρτια εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού, ανώνυμα και εμπιστευτικά, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου και πολύπλευρου προγράμματος πρόληψης του HIV.

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε παρά το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει η νόσος να έχει ελεγχθεί και να είναι πλέον μια χρόνια νόσος. Εμείς, ως Δήμος Αθηναίων, έχουμε δώσει μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργία στέρεων συνεργασιών με παγκόσμιους φορείς και προσφέρουμε πιστοποιημένη δωρεάν εξέταση για το AIDS στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας. Επίσης, προσφέρουμε προφυλακτικά κι ενημερωτικό υλικό».

Τόνισε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ανώνυμα στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου προκειμένου να κάνουν την εξέταση και σε λίγη μόλις ώρα, παίρνουν το αποτέλεσμα.

«Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, ειδικευμένο προσωπικό των δημοτικών ιατρείων δίνει οδηγίες για το που μπορεί να απευθυνθεί ο ασθενής και τι μπορεί να κάνει».

Σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον του Δήμου Αθηναίων για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης που επιθυμεί να εμβολιαστεί, ο κ. Καλαμπόκας επισήμανε ότι πρόθεση του Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη είναι να συνεχιστεί. Υπογράμμισε ότι έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας.

«Είναι κάτι που έχουμε ζητήσει επισήμως από το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Δημάρχου Αθηναίων ώστε να πορευτούμε μαζί σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε επίσης προτείνει τα Δημοτικά μας Ιατρεία να γίνουν και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έχουμε καταθέσει επισήμως την πρότασή μας και περιμένουμε, καθώς χρειάζεται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μετά και την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα