back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

6.196 νέα κρούσματα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ . 75 ασθενείς κατέληξαν ,ενώ 690 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,έπειτα από 360.685 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 1,76 %. 1.572 οι νέες λοιμώξεις σε παιδιά και εφήβους .

Νέα μέτρα εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα.

Ειδικότερα η επιτροπή εισηγείται τη χορήγηση πιστοποιητικού νόσησης σε όσους ανεμβολίαστους εκδηλώσουν COVID-19, μόνο με μοριακό PCR τεστ και όχι με rapid, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα ,καθώς υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και για γιατρούς ότι παρουσίαζαν ψευδή rapid test, για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης.

“Αισθάνομαι ότι πράττω το καθήκον μου και έχω ήσυχη την συνείδησή μου ,προτείνοντας έναν καθαρό δρόμο πιο γρήγορης και πιο ασφαλούς εξόδου από την περιπέτεια, με πολιτικά δύσκολες αποφάσεις “, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προτιμά να φανεί πρόσκαιρα αυστηρός, αλλά γρήγορα να αποδειχθεί υγειονομικά σωστός, ενώ απάντησε σε έξι ερωτήματα σχετικά με την απόφαση που ανακοίνωσε χθες για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων άνω των 60 ετών, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι φτάσαμε σε αυτό το βήμα γιατί εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πρόστιμο των 100 ευρώ “σοβαρό αντικίνητρο”, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη μείωση του διαστήματος από την 2η στην 3η δόση στους 4 μήνες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι συμπολίτες μας φαίνεται να ανταποκρίνονται μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις καθώς τα ραντεβού πριν από αυτές ήταν περίπου 2000 ημερησίως και από χθες έχουν κλειστεί περίπου 20.000 ραντεβού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας .

«Αποτύχατε, για αυτό πήρατε αυτό το ακραίο μέτρο. Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας το ΕΣΥ στο έλεος της εγκατάλειψης και της κατάρρευσης.

 

Ποινική δίωξη για σωρεία σοβαρών αξιοποίνων πράξεων, που περιλαμβάνει συνολικά δεκατρία αδικήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των 20 συλληφθέντων, ανάμεσά τους αστυνομικοί, δημοτικοί υπάλληλοι και ένας δικηγόρος, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που έναντι αδράς αμοιβής προχωρούσαν σε παράνομες ελληνοποιήσεις πολιτών από τρίτες χώρες.

Η περαιτέρω διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης ανατέθηκε σε Ανακριτή ,

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 25η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη της.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αναμένονται αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα