back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σε μισή ώρα αναμένεται νέα παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ,εν ενόψει των εορτών και της εμφάνισης της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ . Θα παρέμβει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, εξαιρούνται του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

 

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έπρεπε να προστατεύεται, όχι να πληρώνει» τόνισε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος. Χαρακτήρισε το μέτρο πολύ προβληματικό από συνταγματική άποψη, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να επέλθει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού χωρίς πρόστιμο.

 

Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα σχέδια και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 65 ετών στη Γαλλία.

Θετικός στο ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας και ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

Από τις 15 Δεκεμβρίου υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών και στην Ιταλία.

Να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων σε «δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις», συνιστά το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ,κυρίως κατά τους εορτασμούς των Χριστουγέννων, Παράλληλα ζητά εντατικοποίηση των μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης όσων έρχονται από τις χώρες της νότιας Αφρικής.

«Θα απαιτηθούν δύο εβδομάδες προκειμένου να φανεί αν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο κατά της παραλλαγής «Όμικρον», δήλωσε χθες ο επιστήμονας που ανέπτυξε το εμβόλιο mRNA της Pfizer κατά του κορωνοϊού και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΒiοΝTech, Ουγούρ Σαχίν. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το υπάρχον εμβόλιο προστατεύει από βαριά νόσηση και θάνατο και απέναντι στη νέα παραλλαγή.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή. Νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε πολίτες που έχουν προσβληθεί και ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπεία, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην άυλη συνταγογράφηση θα ενταχθούν τα αντιρετροϊκά φάρμακα.

 

«Η Παγκόσμια σημερινή Ημέρα ,είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Μάνος Καλαμπόκας. Οι ενδιαφερόμενοι -πρόσθεσε -μπορούν να απευθύνονται ανώνυμα στα ιατρεία και να κάνουν την εξέταση.

Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης για τον ιό, δήλωσε στον Αθήνα 984 η παθολόγος – λοιμωξιολόγος, επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” Γιώτα Λουρίδα.

Σημείωσε ότι θεωρείται ως η νόσος των ομοφυλοφίλων και των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

 

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι δικαιούχοι, θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τέσσερις όρους και δεν θα υποβάλλουν αιτήσεις.

Από σήμερα έως και τις 13 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Κύκλωμα επίορκων αστυνομικών που έκανε παράνομες «ελληνοποιήσεις» μεταναστών εξάρθρωσε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Στο χρηματοκιβώτιο του διοικητή τμήματος ασφάλειας Δυτικής Αττικής βρέθηκαν 320 χιλιάδες ευρώ. Στις τέσσερις αναμένονται δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

 

Οι αυστηροί περιορισμοί του νέου δακτυλίου, για την είσοδο των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας, επαναφέρουν στην επιφάνεια το βασικό αίτημα του κόσμου για περαιτέρω αύξηση στα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι οδηγοί, που εγκατέλειψαν τα οχήματα τους και κινούνται πλέον με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναδεικνύουν σε ρεπορτάζ του 9.84 το ζήτημα του συνωστισμού που καταγράφεται καθημερινά στους συρμούς του Μετρό και στα Λεωφορεία, με την παραδοχή ότι «έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια αλλά απαιτείται να γίνουν επιπλέον κινήσεις ενίσχυσης για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση».

 

H ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να αναβληθούν τα παιχνίδια ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ιωνικός-ΠΑΟΚ, καθώς θα είναι επιφορτισμένη με την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και την αστυνόμευση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και δηλώνει αδυναμία αστυνομικής φύλαξης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα