back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Στη μία και μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέα παρέμβαση για τα νέα μέτρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δεν υπέχουν υποχρέωση εμβολιασμού όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έπρεπε να προστατεύεται, όχι να πληρώνει» τόνισε ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος, μιλώντας στον Αντ1. Σημείωσε ότι το μέτρο είναι πολύ προβληματικό από συνταγματική άποψη, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να επέλθει υποχρεωτικοτητα εμβολιασμού χωρίς πρόστιμο.

Πορεία προς το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Οι εργαζόμενοι απέχουν από την εργασία τους εως τις τρεις μετά το μεσημέρι.

Tον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ευρώπη φέρνουν η έξαρση της πανδημίας και η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία εξαπλώνεται.
Στη Γαλλία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 65 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν. Θετικός στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εμφανίστηκε και ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς. Από 15 Δεκεμβρίου, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών και στην Ιταλία.

«Θα απαιτηθούν δύο εβδομάδες προκειμένου να φανεί αν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο κατά της παραλλαγής «Όμικρον», δήλωσε χθες ο επιστήμονας που ανέπτυξε το εμβόλιο mRNA της Pfizer κατά του κορωνοϊού και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΒiοΝTech, Ουγούρ Σαχίν. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το υπάρχον εμβόλιο προστατεύει από βαριά νόσηση και θάνατο και απέναντι στη νέα παραλλαγή..

Σε επαναλειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

«Η Παγκόσμια σημερινή Ημέρα κατά του AIDS είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Μάνος Καλαμπόκας. Πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ανώνυμα στα ιατρεία και να κάνουν την εξέταση.

Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης για τον ιό, δήλωσε στον Αθήνα 984 η παθολόγος – λοιμωξιολόγος, επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” Γιώτα Λουρίδα. Σημείωσε ότι θεωρείται ως η νόσος των ομοφυλοφίλων και των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα εργαζόμενοι στις προβλήτες του ΟΛΠ ζητώντας την συλλογική σύμβαση εργασίας. Την ίδια ώρα, η διεθνής ναυτική ένωση, με επιστολή της στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ζητά την προστασία της επιχειρησιακής λειτουργίας του λιμανιού.

Δύο νέα πάρκα, αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στο Νέο Κόσμο. Οι πρωτοποριακοί αυτοί χώροι που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν κατοικίδια να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια που προσφέρουν τα ειδικά σχεδιασμένα πάρκα με πρωτοποριακός εξοπλισμός.

Στη Σερβία, δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος, προκήρυξε, χθες βράδυ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ίβιτσα Ντάτσιτς. Θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου και θα αφορά το κράτος δικαίου και την εκλογή δικαστών και εισαγγελέων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα