back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Tον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ευρώπη φέρνουν η έξαρση της πανδημίας και η μετάλλαξη Όμικρον.

Στη χώρα μας – κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια, η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60, που περιλαμβάνει και το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022 δεν έχουν κλείσει το ραντεβού για την πρώτη δόση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας θα μιλήσει στη 1.30, από το βήμα της Βουλής και ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η εξειδίκευση των νέων μέτρων -ανάλογα και με τα όσα εισηγούνται από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα.

Καταιγισμό ραντεβού έφερε η ανακοίνωση του προστίμου. Aπό χθες έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος δεν ξεπερνούσε τα 2.600, δήλωσε στο Σκάι, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Στη Γαλλία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους Γάλλους πολίτες άνω των 65 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν. Θετικός στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εμφανίστηκε και ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς. Από 15 Δεκεμβρίου, υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών και στην Ιταλία.

«Θα απαιτηθούν δύο εβδομάδες προκειμένου να φανεί αν θα χρειαστεί νέο εμβόλιο κατά της παραλλαγής «Όμικρον», δήλωσε χθες ο επιστήμονας που ανέπτυξε το εμβόλιο mRNA της Pfizer κατά του κορωνοϊού και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΒiοΝTech, Ουγούρ Σαχίν. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το υπάρχον εμβόλιο προστατεύει από βαριά νόσηση και θάνατο και απέναντι στη νέα παραλλαγή..

Να αποφεύγουν τα ταξίδια, τα άτομα που κινδυνεύουν από τον νέο κορονοϊό, περιλαμβανομένων των άνω των 60 ετών συνέστησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η Παγκόσμια σημερινή Ημέρα κατά του AIDS είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε», δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Μάνος Καλαμπόκας. Πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται ανώνυμα στα ιατρεία, να κάνουν την εξέταση και σε λίγη ώρα να παίρνουν το αποτέλεσμα.

Προσαγωγές αστυνομικών από επτά Α.Τ. για διακίνηση πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς. Επικεφαλής της σπείρας φέρεται να είναι αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα α.τ. ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα εργαζόμενοι στις προβλήτες του ΟΛΠ ζητώντας την συλλογική σύμβαση εργασίας. Την ίδια ώρα, η διεθνής ναυτική ένωση, με επιστολή της στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ζητά την προστασία της επιχειρησιακής λειτουργίας του λιμανιού.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο υγείας με ενδιάμεσες στάσεις το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο οικονομικών, πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στην Αττική, από τις οκτώ το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι αλλά και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων – Επιτροπών Αγώνα – Εργαζόμενων Νοσοκομείων.

Δύο νέα πάρκα, αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στο Νέο Κόσμο. Οι πρωτοποριακοί αυτοί χώροι που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν κατοικίδια να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια που προσφέρουν τα ειδικά σχεδιασμένα πάρκα με πρωτοποριακός εξοπλισμός.

Σε σαφή προειδοποίηση προς τη Δύση να μην «ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές» στην Ουκρανία προχώρησε χθες ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας διεξάγοντας ασκήσεις και αναπτύσσοντας οπλικά συστήματα στα σύνορά της.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα