back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά τη διαφημιστική δαπάνη

Διαβάστε επίσης

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτέλεσε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή και αφορά τη διαφημιστική δαπάνη των υπουργείων.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με την ενίσχυση των ΜΜΕ την περίοδο της πανδημίας, με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση «ομολογεί την ενοχή της,καθώς έρχεται να καλύψει εκ των υστέρων τις παρατυπίες της σε ό,τι αφορά τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει αναδρομικά τις παρανομίες της».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,,καταγγέλουν θεσμική εκτροπή λόγω της παρέμβασης στο έργο της Εξεταστικής,ενώ εγκαλούν την κυβέρνηση ότι«επιχειρεί να υφάνει ένα πέπλο προστασίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό πρωταγωνιστή της διαβόητης λίστας Πέτσα».

Έντονα αντέδρασε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ,ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος με ανακοίνωσή του, μέμφεται τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,ότι «με τη γνωστή συνταγή των προκατασκευασμένων απαντήσεων και του πολιτικού αχταρμά, μπερδεύουν διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους πράγματα».

Όπως αναφέρει ο κ.Οικονόμου,η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί τεχνική βελτίωση του Π.Δ.261/97 και δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με το αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κατάθεση της τροπολογίας κρίθηκε αναγκαία,προκειμένου «να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες τηλεοπτικής καμπάνιας, χωρίς τις καθυστερήσεις, τεχνικές ασάφειες και γραφειοκρατικά προβλήματα για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και για την ενημέρωση σε σχέση με την αναμνηστική δόση».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα