back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η διασπορά του νέου στελέχους του κορονοιού, μετά και τον εντοπισμό στη Σκωτία των 6 “ορφανών” κρουσμάτων, χωρίς κανένα συσχετισμό με ταξίδι στη νότια Αφρική.

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στην έκτακτη διάσκεψη των Υπουργών Υγείας της Ομάδας των Επτά (G7) τόνισε την ανάγκη για γρήγορη δράση έτσι ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του νέου στελέχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg oι ηγέτες της ΕΈ συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή για ένα σχέδιο δράσης έναντι της νέας παραλλαγής.

Έτοιμο να προσφέρει εμβόλια στην Αφρική για να αντιμετωπίσει το στέλεχος Όμικρον δήλωσε το Νέο Δελχί. Προηγήθηκε η Κίνα η οποία δεσμεύθηκε να προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων.

Προς το παρόν το παγκόσμιο πρόβλημα είναι η μετάλλαξη Δέλτα κι όχι η Όμικρον, καθώς στη χώρα μας επικρατεί η Δέλτα και ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Επανέλαβε ότι είμαστε στην κορυφή του κύματος και πρέπει μαζικά να εμβολιαστούμε.

Το ενδεχόμενο να υπάρχει ήδη στη χώρα μας κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον και να μην έχει ανιχνευθεί, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, βάζοντας στην εξίσωση και την παραλλαγή Όμικρον. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει ότι lockdown δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αντίθετα γιορτές θα κάνουμε με την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτές.

Κύκλο επαφών με φορείς για την πορεία της πανδημίας και την ανεπαρκή διαχείρισή της από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 3 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και στις 16:00 με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Συνεδριάζει στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης το υπουργικό συμβούλιο. Αντικείμενο της συνεδρίασης νομοσχέδια των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών, Μετανάστευσης και Δικαιοσύνης.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα για Κυκλάδες, κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη, Καβάλα-Πρίνου Θάσος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Στην Πάτρα, η μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε, πλημύρισε τα παραλιακά καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν μέχρι και δέντρα σε κατοικημένες περιοχές.

Μέχρι τα μεσάνυχτα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myΘέρμανση» οι περσινοί δικαιούχοι, αν θέλουν να λάβουν προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέχρι την 10η Δεκεμβρίου.

Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτρης Αναστασοπουλος οι δυο μονομάχοι του β΄ γύρου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Εως 14 βαθμούς η θερμοκρασία. 14 βαθμοί αυτή τη ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα