back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Χρυσή Μπάλα στα χέρια του Μέσι για 7η φορά

Διαβάστε επίσης

Ο Λιονέλ Μέσι είναι πλέον ο βασιλιάς του θεσμού της Χρυσής Μπάλας, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να παίρνει το βραβείο για το 2021 και για έβδομη στην τεράστια καριέρα του.

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του και συνεχίζει να γράφει ποδοσφαιρική ιστορία, αφήνοντας πίσω του ποδοσφαιριστές όπως οι Λεβαντόφσκι, Ζορζίνιο, Μπενζεμά, Καντέ, Ρονάλντο και Σαλάχ. Το βραβείο του το παρέδωσε ο πρώην συμπαίκτης του και πολύ καλός του φίλος, Λουίς Σουάρες.

Official: Lionel Messi wins Ballon d'Or 2021 | Barca Universal

Ο Μέσι κατέκτησε την χρονιά που μας πέρασε το Κύπελλο Ισπανίας αλλά και το πολυπόθητο τρόπαιο που έψαχνε τόσα χρόνια με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, το Κόπα Αμέρικα.

Στην ψηφοφορία αναδείχτηκε πρώτος με 613 ψήφους, ο Λεβαντόφσκι δεύτερος 580, ο Ζορζίνιο ακολούθησε με 460, ο Μπενζεμά με 239 και ο Καντέ με 186.

Ballon d'Or 2021 Messi & Putellas: ceremony, winners, rankings and results - AS.com

Τις προηγούμενες φορές που κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα ήταν τα έτη 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019.

 

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να παλεύω με τη νέα μου ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου από την Μπαρτσελόνα και όλους από την Αργεντινή, είναι όνειρο μετά από μάχες τόσων χρόνων να νικήσω με την Αργεντινή το Copa America. Ήταν εκπληκτική εμπειρία. Είναι ιδιαίτερο για μένα που βρίσκονται εδώ άνθρωποι της Μπαρτσελόνα και φυσικά η γυναίκα μου και τα παιδιά μου” τόνισε ο Μέσι κατά τη διάρκεια της απονομής του.

Ballon d'Or 2021 RECAP latest updates and confirmed results as Messi beats Lewandowski - Manchester Evening News

Απευθυνόμενος στον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι του είπε ότι άξιζε και εκείνος να έχει τη Χρυσή Μπάλα: “Αξίζεις τη Χρυσή Μπάλα σου. Πέρσι όλοι συμφωνούσαν ότι εσύ είναι ο μεγάλος νικητής. Πίστευα πως αυτές οι ημέρες ήταν πίσω μου, ο Λεβαντόβσκι άξιζε τη Χρυσή Μπάλα το 2020”.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα