back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Να επιταχύνουν τον εμβολιασμό στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των υπηρεσιών υγείας, προτρέπει τα 149 κράτη μέλη του ο ΠΟΥ, ο οποίος χαρακτηρίζει ως πολυ υψηλό τον κίνδυνο από το νέο στέλεχος «Όμικρον» επισημαίνοντας ότι η πιθανότητα περαιτέρω διάδοσής του σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επίσης υψηλή. Σημειώνει ότι αναμένονται μολύνσεις και εμβολιασμένων ατόμων «αν και σε μικρή και προβλέψιμη αναλογία». Καλεί τις χώρες-μέλη του να προσαρμόσουν εγκαίρως τις διεθνείς ταξιδιωτικές τους οδηγίες και διευκρινίζει ότι θα δοθούν και επιπλέον κατευθύνσεις.

 

Έντονη ανησυχία και στη χώρα μας, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης. Το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο έχει προγραμματισμένη σύσκεψη τις επόμενες ώρες θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, καθώς βαδίζουμε προς τις γιορτές, με το ενδεχόμενο ενός lockdown να βρίσκεται ωστόσο εκτός κυβερνητικού σχεδίου. Στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτή την αγορά δήλωσε στο ΣκΆι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης.

Με θέμα τις επιδημιολογικές εξελίξεις συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

 

40.000 δείγματα των τελευταίων ημερών ελέγχθηκαν στη χώρα μας και δεν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε μιλώντας στον 984, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος.

 

Επικοινωνία με τις ηγεσίες των κομμάτων του ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με φόντο την πανδημία. Όπως έχει ο ίδιος προαναγγείλει, επαφές θα έχει και με δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί συντονισμός στο μείζον πρόβλημα της πανδημικής κρίσης.

 

Η Βρετανία αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7 για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις. Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δύο κρούσματα εντοπίστηκαν και στον Καναδά.

Στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα της προστέθηκε σήμερα και η Ιαπωνία.

 

Απόψε στις 10 από την ΕΡΤ, το debate των πέντε διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Οι κύριοι Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, Χρηστίδης, πλην του Γιώργου Παπανδρέου, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους θέσεις, σε πανελλαδική εμβέλεια.

 

Τουλάχιστον 350 τόνους τροφίμων θα διανείμει σε περισσότερους από 25 χιλιάδες συμπολίτες μας ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής Συνδρομής», ξεκινά σήμερα, ενώ η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

 

Περισσότερα από 463 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν σε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες δικαιούχους από σήμερα έως και την Παρασκευή, από τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ. Περισσότερες πληροφορίες μας δίνει ο Δημήτρης Κωστάκος..

 

Η Ρωσία δεν βλέπει ανάγκη για επείγουσα δράση στην αγορά πετρελαίου αναφορικά με το νέο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα αλλαγών στην παγκόσμια συμφωνία για το πετρέλαιο.

Διαδικτυακές συνεδριάσεις για να καθορίσει την πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου θα έχει αυτή τη εβδομάδα Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλες χώρες με επικεφαλής τη Ρωσία.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα