back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Να επιταχύνουν τον εμβολιασμό στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των υπηρεσιών υγείας, προτρέπει τα 149 κράτη μέλη του ο ΠΟΥ, ο οποίος χαρακτηρίζει ως πολυ υψηλό τον κίνδυνο από το νέο στέλεχος «Όμικρον» επισημαίνοντας ότι η πιθανότητα περαιτέρω διάδοσής του σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επίσης υψηλή. Σημειώνει ότι αναμένονται μολύνσεις και εμβολιασμένων ατόμων «αν και σε μικρή και προβλέψιμη αναλογία». Καλεί τις χώρες-μέλη του να προσαρμόσουν εγκαίρως τις διεθνείς ταξιδιωτικές τους οδηγίες κάνοντας μια αξιολόγηση του κινδύνου, και διευκρινίζει ότι θα δοθούν και επιπλέον κατευθύνσεις.

Έντονη ανησυχία και στη χώρα μας, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης. Το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο έχει προγραμματισμένη σύσκεψη τις επόμενες ώρες θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, , καθώς βαδίζουμε προς τις γιορτές, με το ενδεχόμενο ενός lockdown να βρίσκεται ωστόσο εκτός κυβερνητικού σχεδίου. Στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτή την αγορά δήλωσε στο ΣκΆι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση επεξεργαζεται σχέδιο σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην Ελλάδα.

Με θέμα τις επιδημιολογικές εξελίξεις συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

40.000 δείγματα των τελευταίων ημερών ελέγχθηκαν στη χώρα μας και δεν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε μιλώντας στον 984, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος.

Υπερμεταδοτική χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζουμε αν την πιάνουν τα εμβόλια ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Επικοινωνία με τις ηγεσίες των κομμάτων του ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την πανδημία. Όπως έχει ο ίδιος προαναγγείλει επαφές θα έχει και με δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί μία μίνιμουμ συνεννόηση και επομένως και συντονισμός στο μείζον πρόβλημα της πανδημικής κρίσης.

Η Βρετανία αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7 για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις. Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δύο κρούσματα εντοπίστηκαν και στον Καναδά.

Στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα της προστέθηκε σήμερα και η Ιαπωνία.

Απόψε στις 10 από την ΕΡΤ, το debate των πέντε διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Οι κύριοι Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, Χρηστίδης, πλην του Γιώργου Παπανδρέου, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους θέσεις, σε πανελλαδική εμβέλεια.

Τουλάχιστον 350 τόνους τροφίμων θα διανείμει σε περισσότερους από 25 χιλιάδες συμπολίτες μας ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής Συνδρομής», ξεκινά σήμερα, ενώ η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Οι εκπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα με την Cyber Monday. Την τιμητική τους έχουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Έπειτα από πέντε μήνες διακοπής οι διαπραγματευτές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνεδριάζουν και πάλι σήμερα στη Βιέννη, όμως η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και οι αναλυτές δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για το ενδεχόμενο να διασωθεί η διεθνής συμφωνία του 2015.

Επί μήνες το Ιράν αγνοούσε τις εκκλήσεις των Δυτικών να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνεχίζοντας να εξελίσσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα