back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τα νέα δεδομένα, μετά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον, θα αρχίζει να αξιολογεί από σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς βαδίζουμε προς τις γιορτές, με το ενδεχόμενο ενός lockdown να βρίσκεται ωστόσο εκτός κυβερνητικού σχεδίου.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, με θέμα τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

40.000 δείγματα των τελευταίων ημερών ελέγχθηκαν στη χώρα μας και δεν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε μιλώντας στον 984, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος.

Υπερμεταδοτική χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζουμε αν την πιάνουν τα εμβόλια ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 διέθεσε 25 κλίνες covid για να συνδράμει το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη που πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Εν τω μεταξύ, την καταγγελία για μίζα 3.500 ευρώ που ζητήθηκε από συγγενείς ασθενούς με κορωνοιό, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κάτσακας. Διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία είναι αδιάβλητη για τους ασθενείς που είναι σε αναμονή να μπουν σε εντατική και πως υπάρχει αυστηρή σειρά προτεραιότητας που δεν παραβιάζεται.

Η Βρετανία αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7 για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις. Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στον Καναδά.

Στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα της προστέθηκε σήμερα και η Ιαπωνία.

Εννέα το πρωί με μία μετά το μεσημέρι δωρεάν test ανίχνευσης κορονοϊου στις οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Απόψε στις 10 απο την ΕΡΤ, το debate των πέντε διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Οι κύριοι Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, Χρηστίδης, πλην του Γιώργου Παπανδρέου, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις πολιτικές τους θέσεις, σε πανελλαδική εμβέλεια.

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μαθήματα ποινικού δικαίου, κανόνες αστυνομικής λειτουργίας, ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, και χρήσης όπλων.

Τουλάχιστον 350 τόνους τροφίμων θα διανείμει σε περισσότερους από 25 χιλιάδες συμπολίτες μας ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής Συνδρομής», ξεκινά σήμερα, ενώ η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε νέα επίθεση εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων στην Ιτούρι, στο βορειοανατολικό τμήμα του Κονγκό, προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα από πανομοιότυπη επίθεσης με 29 νεκρούς σε κοντινό καταυλισμό, ενημέρωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα