back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Υπό τη σκιά της νέας μετάλλαξης Όμικρον συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συζητήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι θα τεθούν νέα μέτρα και εισηγήσεις.

Στη χώρα μας, έχουμε επανελέγξει 40.000 δείγματα των τελευταίων ημερών και δεν υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε προ ολίγου στο σταθμό μας ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρης Θάνος. Πρόσθεσε ότι η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμη ούτε για την μεταδοτικότητα ούτε για την επικινδυνότητα της Όμικρον.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και τέταρτης δόσης εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε πριν από λίγο, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε, αν χρειαστεί τα εμβόλια θα αναπροσαρμοστούν.

Την ίδια ώρα εξαπλώνεται η παγκόσμια η ανησυχία για τη νέα παραλλαγή. Επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν: Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία και Δανία.

Οκτώ πιθανά κρούσματα της παραλλαγής, ανακοίνωσε και το Υπουργείο Υγείας Γαλλίας.

Οι αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν επίσης ότι εντόπισαν ένα «πιθανό πρώτο κρούσμα», σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική. Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν και στον Καναδά.

Στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα της προστέθηκε σήμερα και η ιαπωνική κυβέρνηση.

«Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μας επιφυλάσσει η Όμικρον» τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βερολίνου, Κρίστιαν Ντρόστεν.

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της G7, λόγω Όμικρον ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σήμερα η Βρετανία.

3.823 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 647 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εννέα το πρωί με μία μετά το μεσημέρι δωρεάν test ανίχνευσης κορονοϊου στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων: Αγίου Παύλου, Κολοκυνθούς, Μεταξουργείου, Γκράβας, Πατησίων, Κυψέλης, Παγκρατίου και Πανόρμου. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής καθώς την προσεχή Κυριακή είναι προγραμματισμένος ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αποψινό debate όπου οι 5 υποψήφιοι πρόεδροι για το ΚΙΝΑΛ, πλην του Γιώργου Παπανδρέου, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις βασικές θέσεις τους μέσα από τις πέντε θεματικές ενότητες της τηλεμαχίας.

Νέα γυναικοκτονία χθες το βραδυ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. 49χρονος σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονη σύζυγό του και ακολούθως παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μαθήματα ποινικού δικαίου, κανόνες αστυνομικής λειτουργίας, ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, και χρήση όπλων.

Τουλάχιστον 350 τόνους τροφίμων θα διανείμει σε περισσότερους από 25 χιλιάδες συμπολίτες μας ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής Συνδρομής», ξεκινά σήμερα, ενώ η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία των αφγανικών αεροδρομίων κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο στη Ντόχα, ζήτησαν οι Ταλιμπάν ενώ δεσμεύθηκαν για ακόμη φορά ότι θα επιτρέψουν την αποχώρηση από τη χώρα όσων των επιθυμούν.

Στην αθλητική επικαιρότητα, σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία για τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ‘Αρη. Οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού πέταξαν δεκάδες αντικείμενα και φωτοβολίδες, εισέβαλλαν στο τερέν με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας, που έληξε υπέρ του Άρη με 1-0.

ΚΑΙΡΟΣ

Nεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα