back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Επέκταση της χορήγησης της 3ης δόσης λόγω της παραλλαγής Όμικρον ζητά ο υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να λάβει προσεχώς εισήγηση για το αν η κυβέρνηση μπορεί να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση κατά του κορονοϊού ώστε να προσπαθήσει να αποδυναμώσει τις επιπτώσεις της νέας παραλλαγής ΄Ομικρον.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της Όμικρον αυστηροποιώντας τους κανονισμούς για όσους φθάνουν στη Βρετανία και επιβάλλοντας τη χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία.

Αλλά υπουργοί θέλουν επίσης να προωθήσουν και την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου λέγοντας ότι ακόμη και αν τα εμβόλια αποδειχτούν λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον θα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία απέναντί της και θα μειώνουν τον αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων.

“Το άλλο που παραμένει υπερβολικά σημαντικό, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ, είναι το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα”, είπε ο Τζάβιντ στο Sky News.

“Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα από τους ειδικούς συμβούλους μας στο θέμα των εμβολίων, την αποκαλούμενη Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση, να μου δώσουν πολύ σύντομα την εισήγησή τους για την διεύρυνση του προγράμματος χορήγησης αναμνηστικής δόσης και θεωρώ ότι θα μου την δώσουν άμεσα”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Βρετανία διεύρυνε τις κατηγορίες όσων μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση περιλαμβάνοντας και άτομα από 40 ετών και άνω και ανακοίνωσε επίσης ότι τα παιδιά 16 και 17 ετών θα μπορούν να λάβουν την δεύτερη δόση έπειτα από σύσταση της Επιτροπής.

Η Βρετανία έχει ήδη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον και ο Τζάβιντ είπε ότι τα νέα μέτρα χρειάζονται για να κερδίσουν χρόνο οι ειδικοί ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν περισσότερο την Όμικρον, η οποία δεν είναι ακόμη σαφές αν καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια.

“Υπάρχουν λόγοι να θεωρούμε ότι ίσως και τονίζω το ίσως…αποδειχτεί ότι καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλιά μας, ίσως όμως και όχι, απλώς δεν γνωρίζουμε αρκετά ακόμη. Το θέμα είναι ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από το να μην εμβολιαστείς και γι΄αυτό είναι τόσο σημαντικό το πρόγραμμα των αναμνηστικών δόσεων”, είπε ο Τζάβιντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα